Geweest

  • Geweest
    Wo 5 jun 2019 ⋅ 20:00

Theaterconcert met Suikerfeest
Mikaîl Aslan en Rojda

Vanwege logistieke redenen is dit concert verplaatst van 27 april naar 5 juni 2019. Kaartkopers hebben inmiddels bericht ontvangen per mail.

Tijdens Suikerfeest presenteren wij een exclusief theaterconcert van twee Koerdische publiekslievelingen. Luister naar de betoverende kracht uit een gebied waar een rijke kruisbestuiving plaats vond. Met twee van de meest geliefde stemmen die voor veel mensen veel meer betekenen dan enkel muziek.

Mikaîl Aslan
Mikaîl Aslan is een van de meest populaire Koerdische sterren. De muzikant-componist, singer en songwriter werd geboren in Tunceli (Dersim) maar groeide op in Duitsland waar hij aan het conservatorium klassieke gitaar studeerde. In 1999 nam hij het solo-project Agêrayis op in zijn moedertaal Zazaki. Om de muziek in concert te spelen, was hij op zoek naar muzikanten met jazzervaring. Dus breidde hij zijn traditionele muziek uit. In 2000 richtte hij het Mikail Aslan Ensemble op met Dieter Schmalzried en Michael Weil in Mainz. De muzikale basis zijn originele composities en traditionele stukken uit het thuisland, Dersim, van Mikail Aslan. De muzikale wortels liggen in de Zaza, Koerdische, Armeense, Perzische en Turkse muziekcultuur. De meeste teksten zijn geschreven in Zazaki. Hij speelt Saz, tembur, gitaar, saxofoon en klarinet. Mikail Aslan combineert traditionele Anatolische klanken met de moderne versie van het Mikail Aslan Ensemble en de geluiden van het Europese symfonieorkest.

Rojda
Rojda is een legendarische Koerdische zangeres en muzikante uit Turkije. Ze werd geboren in het dorp Tütün, in het district Kurtalan in de provincie Siirt, Turkije. Na haar lagere school verhuisde ze in 1991 naar Istanbul en begon ze samen met haar broer Çiya te werken en te zingen in lokale bands. Haar eerste solo-album was Sebra Min, uitgebracht in 2006. In haar muziek is ze beïnvloed door verschillende beroemde Koerdische zangers, waaronder Karapetê Xaço, Meyremxan, Ayşe Şan en Merzîye Rezazî. Haar zangstijl is beschreven als 'traditioneel melisme' waarbij de arrangementen schaars en primitief in plaats van glossy zijn. Ze heeft ook deelgenomen aan de eerste Koerdische toneelstuk van Shakespeare, verteld en gezongen in dengbêj-traditie in Amsterdam, Den Haag, Deventer, Enschede, Utrecht, Rotterdam, Nijmegen in 2012.
 

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

Juni 2019
ma di wo do vr za zo
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.