wo 28 okt '20 - zo 1 nov '20

HELLO, DOLLY!

De legendarische musicalcomedy met o.a. Simone Kleinsma, Paul de Leeuw, Jörgen Raymann en Freek Bartels
wo 28 okt
-
zo 1 nov

Hello, Dolly! keert helaas niet terug in het theater, omdat het geen voorstelling is die binnen de anderhalvemetersamenleving veilig kan spelen. Lees meer over het vervangende programma Zonder Jou met Paul de Leeuw en Simone Kleinsma >

HELLO, DOLLY! het verhaal
HELLO, DOLLY! vertelt het komische verhaal van Dolly (Simone Kleinsma), een uiterst charmante bemoeial wiens talent het is om de meest uiteenlopende zaken te ‘regelen’, zoals De Liefde. Als Dolly aankomt in New York om een vrouw te vinden voor een rijke, norse ondernemer beseft ze dat deze man ideaal is voor… haarzelf!

Simone Kleinsma: “Ik heb het geluk gehad dat ik toevallig vorige zomer Bette Midler in de voorstelling heb gezien. Het was fantastisch en zij is een groot voorbeeld. Dolly was altijd al één van de rollen op mijn wensenlijstje; het spelen van een charmante diva met een rits mannen die om mij heen dansen, een prachtig decor, kostuums, veren…alles erop en eraan. Een suikertaart van een voorstelling, heerlijk! Ik heb ‘JA’ gezegd op deze rol omdat we met deze voorstelling alle glamour en grootsheid naar de Nederlandse theaters gaan brengen.”

Persreacties
‘Visueel spektakel’ – NRC
‘Spektakeltheater waar Broadway een puntje aan kan zuigen’ – Trouw
‘De choreografie overrompelt’ – Volkskrant
‘Simone Kleinsma is fenomenaal’ – AD
‘Oogverblindende aankleding, aanstekelijke muziek’ – Telegraaf
‘Woest sterke musical’ – Dagblad van het Noorden
‘Een weelde aan kostuums’ – Theaterkrant

HELLO, DOLLY! de musical en de film
HELLO, DOLLY! ging in 1964 in première op Broadway. Muziek en liedteksten zijn van Jerry Herman (o.a. La Cage Aux Folles) en het script is van Michael Stewart (o.a. 42nd Street), gebaseerd op het toneelstuk The Matchmaker van Thornton Wilder. Met maar liefst vijf verschillende producties en in totaal 14 Tony Awards werd het een van de populairste en meest gespeelde Broadway musicals ooit. De titelrol is door de jaren heen gespeeld door legendarische sterren als de recentelijk overleden Carol Channing, Bernadette Peters en vorig jaar door Bette Midler. Voor haar grandioze vertolking won Bette Midler een Tony Award. Deze versie van de voorstelling mocht in totaal vier Tony Awards in ontvangst nemen.

Vijf jaar na de musical kwam de film uit met Barbra Streisand in de rol van Dolly, geregisseerd door Gene Kelly. De film werd zeven keer genomineerd voor een Oscar waarvan er drie verzilverd werden.

Een productie van De Theateralliantie en MediaLane

Met o.a. Simone Kleinsma, Paul de Leeuw/Jörgen Raymann, Marjolijn Touw en Freek Bartels

Blijf op de hoogte via ons Facebook Event:

Spektakeltheater waar Broadway een puntje aan kan zuigen

Trouw

Uitvoerenden

Freek Bartels

Cornelis Hekkel

Jörgen Raymann

Horcus ten Gelder

Marjolijn Touw

Vrouw Roos & Esmeralda Poen

Martijn Vogel

Benjamin Tukker

Paul de Leeuw

Simone Kleinsma

Credits

Creatieve team
Regisseur: Glenn Casale
Choreografie: Daan Wijnands
Vertaling: Jan Rot

Gebaseerd op het toneelstuk “The Matchmaker” van Thornton Wilder.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >