za 15 jun '19 20:00 - 22:30

Muses of Mindfulness

Anirban Bhattacharyya, Hemang Mehta e.a.
za 15 jun
20:00 - 22:30
  • za 15 jun
    20:00 - 22:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Heb je wel eens met een mantra meegezongen? Ben je wel eens dieper in de Indiase klassieke cultuur gedoken? En ben je benieuwd naar de smaak van de meest verfijnde Indiase gebakjes en de geur van gewijde wierook?

Kom tot rust. Word zen bij betekenisvolle muziek. Onthaast. Vind een meditatief moment terwijl je langzaam de zomerzon door de glas in lood ramen van de Nieuwe Kerk ziet ondergaan. En beleef erna een moment van feestelijke vreugde. Organisator Mahesvari Autar stelde een speciaal programma samen rond de speciale betekenis die muziek kan innemen. Op soms onconventionele wijze, maar altijd met respect, laat ze de bezoeker dieper in de Noord-Indiase cultuur duiken.

Op een avond kom je in aanraking met de spiritualiteit en het meditatieve karakter van raga’s. Je ontdekt het onderscheid tussen gespeeld door de opkomende sterren van de Noord-Indiase muziek. Ze komen van drie continenten, maar studeerden allen bij de beste guru’s, zoals Zakir Hussain, in India. Ieder vertegenwoordigt een andere gharana (stroming) van de Noord-Indiase klassieke muziek.

Prewien Pandohi-Mishre (NL)

Prewien is een Codarts Master student, gespecialiseerd in Noord-Indiase klassieke muziek. Het concert begint met een interactieve sessie, het publiek zingt mee. Prewien zal de andere artiesten begeleiden op harmonium. Klik HIER voor een fragment.

Yama Sarshar (NL)
Alle artiesten worden begeleid door Yama Sarshar op tabla. Yama is geboren in Australië, maar zijn roots liggen in Afghanistan. Yama is een populaire tablaspeler. Speelt met artiesten wereldwijd. Hij zal ook een paar tabla solo’s doen tijdens dit concert. Klik HIER voor een fragment.

Hemang Mehta (India)
Hemang is een student van Pandit Jasraj en hij behoort tot de Mewati Gharana. Hemang is gespecialiseerd in klassieke en semi-klassieke Indiase khayal en haveli-sangeet. Klik HIER voor een fragment.

Anirban Bhattacharyya (India)
Anirban is een student van Pandit Ajoy Chakraborty, is een promovendi (PhD) Music Antropology aan de Shiv Nadar University. Heeft gewerkt bij Archives and Research Centre for Ethnomusicology. Voorafgaand het concert geeft hij een lezing over zijn onderzoek in de benedenruimte. Klik HIER voor een fragment.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >