do 26 sep '19 20:00 - 21:20

Endless Song of Silence

Dance Company Nanine Linning
do 26 sep
20:00 - 21:20
  • do 26 sep
    20:00 - 21:20
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

In 2009 maakte Nanine Linning ‘Endless’, een intiem duet over liefde, hoop en het onherroepelijke afscheid, dat vele mensen tot tranen roerde. Nu bewerkt Linning deze publiekslieveling tot een avondvullende voorstelling voor tien dansers. Gorecki’s angrijpende ‘Derde symfonie’, filmprojecties en live-videobeelden vormen het decor voor de heftige strijd van de dansers en laten u niet onberoerd. Centraal staat een loopband, die Linning gebruikt als symbool voor het wegtikken van de tijd.

Uit de pers:
"De vormgeving van Endless Song of Silence is oogstrelend.(…) De wisselwerking tussen video en dansers ziet er fabuleus uit.’’ (NRC Handelsblad)
"Het uitdagende van dit dansstuk, met de fraaie titel Endless Song of Silence, is dat het multi-interpretabel is. Voor de een zal het symbool staan voor de nasleep van een hevige relationele strijd, een ander zal er de kwetsbaarheid van de mensheid in ontdekken. En voor sommigen is het een ode aan de vaststaande afloop van onze onzekere toekomst. (…) Beweging maakt plaats voor bezieling.’’ (Financieel Dagblad)

De kunst van opmerkzaamheid, 18.30 uur
Cultuurjournalist Wieteke van Zeil schrijft wekelijks in de Volkskrant over beeldende kunst. Voorafgaand aan deze voorstelling geeft zij een lezing over kijken met als titel ‘De Kunst van opmerkzaamheid’. Want wie goed kijkt ziet veel meer! De lezing vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Nazit
Om 21.50 is er een gratis aftertalk bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de Havenfoyer op de 1e verdieping. De aftertalk vindt na de voorstelling (ongeveer 5 à 10 minuten na einde voorstelling) in de Havenfoyer plaats. Gratis toegang.

 

Wieteke van Zeil


Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >