do 17 okt '19 20:00 - 22:10

Holland & Le Chat Noir

Scapino Ballet Rotterdam
do 17 okt
20:00 - 22:10
  • do 17 okt '19
    20:00 - 22:10
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Twee topstukken van een van de succesvolste Nederlandse choreografen in één voorstelling: 'Holland & Le Chat Noir' van Ed Wubbe. In dit sfeervolle tweeluik wordt de toeschouwer met bruisende en theatrale dans meegenomen naar de Gouden Eeuw en de Parijse revue.

Holland

Alleen al het toneelbeeld van 'Holland' is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Van Ruysdael en op de 17e eeuw geïnspireerde kostuums. 'Holland' gaat terug naar de Gouden Eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met strak geregisseerde groepsstukken, doorkruist met opzwepende, vrije solo's, laat de choreografie op magistrale wijze ons dubbele gezicht zien. Nederland als de natie van de koopman en de dominee.
 

Le Chat Noir

Ook 'Le Chat Noir' is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie en emotie. Het stuk is een dansante en muzikale ode aan Parijs. In 'Le Chat Noir' komt het gelijknamige en fameuze Parijse theatercafé rond 1900 opnieuw tot leven in een bruisende mix van muziek, dans, en variété. Achter de flamboyante artiesten en de glans van het theaterleven schuilt ook eenzaamheid en vergane glorie. Opzwepende operettemuziek en een nieuwe versie van de can can worden afgewisseld met ontroerende solo's op muziek van Brel en Piaf.

De pers over Holland
"Mooi ook zijn de details in het bewegingsmateriaal, als een soort leidmotief komen ze terug, de handen die als in een klompendans op de heupen staan geplant.
" de Volkskrant
"Opzwepend en dynamisch. Met sensationele groepsdansen en razendsnelle solo's." Dance Europe
"Een weidse hemel met wolkenschepen, tulpengekte en armen die als molenwieken ronddraaien -choreograaf Ed Wubbe wil ons laten zien hoe 'Holland' aanvoelt. Met sterke beelden heeft hij het levensgevoel van een land in zijn ballet gevangen. Zijn stuk is een hommage aan de grote Nederlandse danskunst.
Neue Zürcher Zeitung

De pers over 'Le chat noir'
"Fantastisch ballet" de Volkskrant
"'Le Chat Noir' is onmiskenbaar een creatie van Ed Wubbe: theatraal, vol energie, emotie en hier en daar wat relativerende humor." Noordhollands Dagblad
"Indrukwekkende dans" De Groene Amsterdammer

Inleiding
Om 19:15 uur wordt er een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >