za 19 okt '19 20:15

A Musical Journey

Toko Telo & Quartertone Guitar trio
za 19 okt
20:15
  • za 19 okt '19
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Toko Telo is een trio uit Madagascar dat indruk maakt met ongeëvenaarde virtuositeit gepaard aan muzikale intensiteit en ritmische complexiteit, maar het geheel toch luchtig weet te houden. De groep herinterpreteert de roots van de Malagassische muziek, zoals tsapiky, jihe en beko, maar dan wel op een bijzonder inventieve en virtuoze wijze.

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk toerde met zijn Maghreb Jazz & Sharqi Blues formaties door heel Noord-Afrika. Bijzonder is zijn omgebouwde kwarttoon gitaar waarmee hij de authentieke Sahara sounds naar Nederland brengt. Met de Syrische zangeres Shaza Hayek, percussionist Modar Salama, drummer Tuur Moens en fretloze bassist Marco van den Akker neemt deze formatie je mee op een onvergetelijke trip.

“Subtiel en bijna onwerkelijk licht was de muziek van Toko Telo uit Madagaskar.” – Haarlems Dagblad

 

Gitarist Jan Wouter Oostenrijk liet zijn gitaar ombouwen tot quarter-tone guitar, een uniek instrument waarmee hij precies de goeie noten kan spelen om de klankwereld van de Noord-Afrikaanse muziek waarmee hij vergroeid is te kunnen laten horen. Hij ontwikkelde de crossover ‘Maghreb jazz’ en ‘Sharqi Blues’, geheel eigen muzieksoorten. Hij treedt op met zijn Electric Quartertone Guitar Trio.


Gitarist Jan Wouter Oostenrijk toerde met zijn Maghreb Jazz & Sharqi Blues formatie door heel Noord-Afrika. Bijzonder is zijn omgebouwde kwarttoon gitaar waarmee hij de authentieke Sahara sounds naar Nederland brengt. Hij komt naar Paradox met zijn Quartertone Guitar Trio, waarin naast Jan Wouter verder fretloze bassist Marco van den Akker en drummer Tuur Moens en met 2 Syrische gastmuzikanten: zangeres Shaza Hayek en percussionist Modar Salama, Zij nemen je in Dutch in the Desert mee op een onvergetelijke trip naar verrassende muzikale bestemmingen.
 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >