di 3 dec '19 20:00 - 21:45

THE BATTLE

Introdans
di 3 dec
20:00 - 21:45
  • di 3 dec
    20:00 - 21:45
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Jonger < 27 ? Dan betaal je maar €10,- voor deze voorstelling.

In 2019 is het 75 jaar geleden dat de Slag om Arnhem plaatsvond. Ter ere van dit gedenkwaardige moment in de Nederlandse geschiedenis stelde Introdans-directeur Roel Voorintholt het programma THE BATTLE samen rond de thema’s strijd, kracht, energie en tot het uiterste gaan. Universele, tijdloze thema’s, vormgegeven door eigentijdse choreografen.

THE BATTLE opent met een imposante ‘oude meester’: Missa Brevis, het magnum opus van een van de grootmeesters van Amerikaanse moderne dans, José Limón. De Introdans-vrouwen zijn te zien in Alma, een nieuwe creatie van Cayetano Soto.

Met veel trots presenteert Introdans in dit programma ook de Nederlandse première van Sidi Larbi Cherkaoui’s Qutb. De vrouwenrol in dit indringende danstrio werd gecreëerd voor niemand minder dan de Russische sterballerina Natalia Osipova.

THE BATTLE besluit met een ‘battle’ van – de naam zegt het al – Amerikaan Robert Battle: The Hunt, een dynamisch powerstuk voor zes mannen.

Cayetano Soto: Alma
Sidi Larbi Cherkaoui: Qutb (Nederlandse première)
José Limón: Missa Brevis
Robert Battle: The Hunt (Nederlandse première)
 

Inleiding
Om 19:15 uur worden er door Truus & Therese een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >