Geweest

  • Geweest
    Di 10 dec 2019 ⋅ 20:00
    Wo 11 dec 2019 ⋅ 20:00

Cathedral an evening with Arvo Pärt
Scapino Ballet Rotterdam

Jonger < 27 ? Dan betaal je maar €10,- voor deze voorstelling.

Marcos Morau, een rijzende ster in de Europese theaterwereld, maakt met Cathedral een nieuwe grote productie voor Scapino Ballet Rotterdam, geïnspireerd op de muziek van de wereldberoemde componist Arvo Pärt. De muziek wordt live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam, wat bijdraagt aan het theatrale en intense karakter van deze voorstelling.
 

Morau maakt internationaal furore met zijn prachtig vormgegeven stukken en inventieve bewegingstaal. De tournee van zijn eerste voorstelling in Nederland, Pablo, trok volle zalen. Met de spirituele muziek van Arvo Pärt als hartslag, roept Cathedral gevoelens op over de essentie van het bestaan. Over het mysterie van de mens in de grootsheid van de natuur en het oneindige heelal.

Morau plaatst de dansers in een al net zo imponerend toneelbeeld met levensgrote videoprojecties en een spectaculair lichtontwerp. De ontmoeting met een metershoge meteoor op het toneel vormt het raadselachtige begin van een bijzondere dansvoorstelling.

"Boven het cliché uitgestegen, dat is knap." (Trouw ★★★★)
"Met hun tot op de vingerkootjes gefragmenteerde lijf bewegen de twaalf dansers van Scapino virtuoos." (NRC ★★★★​​​​​​​)
"Dans van rijzende ster Marcos Morau op muziek van Arvo Pärt: een wonderlijke combinatie die krachtig uitpakt." (Volkskrant ★★★★​​​​​​​​​​​​​​)
 

Cathedral, an evening with Arvo Pärt
Choreografie: Marcos Morau
Muziek: Arvo Pärt, live uitgevoerd door Sinfonia Rotterdam

Inleiding
Om 19:15 uur wordt er een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Pauzedrankje inbegrepen
Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje (of als er geen pauze is een drankje na afloop) zijn bij uw toegangskaart inbegrepen.
Na afloop van de voorstelling is het Theatercafé open. U bent van harte welkom!

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

December 2019
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.