zo 12 jan '20 19:00 - 20:30

Flirt with Reality

Another Kind of Blue
zo 12 jan
19:00 - 20:30
  • zo 12 jan '20
    19:00 - 20:30
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Choreograaf David Middendorp kreeg internationale bekendheid toen hij in 2014 meedeed met het populaire televisieprogramma America's Got Talent, waar hij een finaleplek behaalde. Zijn stuk 'Blue Journey' werd op televisie en YouTube gezien door ruim 50 miljoen mensen. 'Flirt with Reality' is opnieuw een verrassende en spannende mix van moderne dans en techniek. De voorstelling werd lovend ontvangen en is wegens succes terug in de theaters.

Drie nieuwe en twee bestaande stukken
Het programma bestaat uit vijf choreografieën. 'Airman' is een uniek duet tussen drones en een danser. De danser van vlees en bloed laat de drones door realtime interactie menselijke vormen aannemen. Een spannende en uitdagende choreografie, zowel voor de danser op het podium als voor de technici achter de schermen.
'Flyland in a room' vertelt een verhaal over liefde, emotie en de dunne grens tussen fantasie en werkelijkheid. Voor 'Game Engine' liet Middendorp zich inspireren door het ontstaan van de computer. De choreografie is een reis van analoog naar digitaal, muzikaal begeleid door de Indiase tabla speler Niti Ranjan Biswas.
Naast deze nieuwe werken ziet u ook een vernieuwde versie van het populaire 'Blue Journey' en het nieuwe werk 'As It Appears' gebaseerd op het stuk 'Painting' dat David in 2017 voor Introdans maakte.

Another Kind of Blue
David Middendorp is gefascineerd door technologie en vooral door het spanningsveld tussen technologie en de mens. Animaties, drones, robots, film en muziek spelen een bijzondere en gelijkwaardige rol met de dansers.
Met zijn gezelschap Another Kind Of Blue, nodigt choreograaf David Middendorp ons uit om mee te reizen naar plekken buiten de realiteit, om eenmaal weer thuis de echte wereld met een andere blik te bezien.
"Dans en technologie komen voort uit dezelfde bron: het verlangen van de mens om een andere werkelijkheid te scheppen. 'Flirt with Reality' laat zien hoe grenzen vervagen in onze steeds virtueler wordende wereld en hoe dit tegelijkertijd nieuwe kansen creëert. Dansers komen letterlijk in botsing met digitale bits en drones, zijn vrij van tijd en zwaartekracht en worden voortgestuwd door hun eigen gevoel, fantasie en ritme," aldus Middendorp.

Uit de pers
"Choreograaf David Middendorp verbluft met dansers en drones die samensmelten in een betoverende wereld." **** Volkskrant
"Alle stukken in het programma 'Flirt with Reality' ademen een soort verwondering, alsmede de overtuiging dat uiteindelijk de mens beter zal worden dankzij zijn technische innovaties." Parool
"Dit is een vernieuwend dansspektakel waar voor iemand die niets met dans heeft ook meer dan genoeg te beleven valt. Knap!" Eindhovens Dagblad

Inleiding
Om 18:15 uur wordt er door David Middendorp een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Pauzedrankje inbegrepen
Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje zijn bij uw toegangskaart inbegrepen. Na afloop van de voorstelling is het Theatercafé open. U bent van harte welkom!

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >