za 25 jan '20 - zo 26 jan '20

Venezuela

Batsheva Dance Company
za 25 jan
-
zo 26 jan

“Venezuela, met zijn prachtige dansers, is een fascinerend en veelzijdig stuk dat een verrassing bevat die de kijker nog lang na het verlaten van het theater bijblijft”

Na bijna dertig jaar is hij afgetreden als artistiek leider, maar als huischoreograaf bepaalt Ohad Naharin nog steeds het artistieke gezicht van de wereldvermaarde Batsheva Dance Company uit Israël. Met veel trots presenteert Holland Dance Festival de Nederlandse première van zijn jongste meesterwerk: 'Venezuela'. Een 'sensationele trip' waarbij Naharin en zijn dansers - op muziek die varieert van Gregoriaanse zang tot rap - zowel de dialoog als het conflict tussen beweging en haar betekenis onderzoeken.

Hun wapen? Dans vol tastbare energie, spectaculaire sprongen, spasmen, schokkende lichamen en compromisloze lifts. De urgentie van de bewegingstaal, de manier waarop de dansers in luttele seconden van tederheid naar uitzinnige virtuositeit overschakelen én de vragen die Naharin oppert, maken van 'Venezuela' een productie met een boodschap.

Het werk toont bovendien in optima forma de kracht van de Batsheva Dance Company: creatief, geëngageerd, uiterst muzikaal en onbegrensd gepassioneerd.

'Venezuela, with its wonderful dancers, is a fascinating and multifaceted piece that contains a surprise that remains with the viewer long after leaving the theater' (Timeout)

Pauzedrankje inbegrepen
Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje (of als er geen pauze is een drankje na afloop) zijn bij uw toegangskaart inbegrepen. Na afloop van de voorstelling is het Theatercafé open. U bent van harte welkom!

Onderdeel van Holland Dance Festival 2020

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >