wo 29 jan '20 - do 30 jan '20

Triple bill: Shechter/Kratz/Inger

Aterballetto
wo 29 jan
-
do 30 jan

"Aterballetto is hét eigentijdse dansgezelschap uit Italië." De groep uit Reggio Emilia weet beroemde choreografen van over de hele wereld aan zich te binden en trad al eerder met veel succes op tijdens het Holland Dance Festival. Nu komt het gezelschap terug naar Nederland met een zinderende triple bill, bestaande uit 'Wolf van Israëliër Hofesh Shechter, 'Bliss' van Zweed Johan Inger en 'O' van Duitser Philippe Kratz.

Shechter  trad vorig jaar met veel succes op in het Zuiderstrandtheater en is een regelmatig terugkerend choreograaf bij NDT. Hij staat bekend om zijn intense, intuïtief gemaakte creaties, waarin de kracht van de muziek (vaak van eigen hand) altijd nauw aansluit bij de dynamiek van de beweging. Zelf omschrijft hij zijn werk als een ‘stoot, die de toeschouwer raakt als een golf van energie’. In 'Wolf' laat hij met tussenpozen een dierlijke kracht bezitnemen van de mannelijke en vrouwelijke dansers. De choreografie voert je mee naar een totaal nieuw en fascinerend universum. “Dans is als een droom”, aldus Shechter. “Als je wakker wordt, kun je niet uitleggen hoe en waarom bepaalde gedachten en dingen zijn ontstaan en waarom ze precies op die manier zijn ontstaan.”

Inger liet zich voor zijn creatie inspireren door Keith Jarretts iconische Köln Concert. Zonder vooropgezet plan of verhaal zocht Inger, samen met zijn dansers, naar een manier om de structuur en emotionele lading van de muziek te vertalen naar dans én naar de dag van vandaag. Het resultaat is een fris, helder, euforisch en hartverwarmend werk, een ode aan het spontane dansplezier.

Danser/choreograaf Philip Kratz won met zijn creatie 'O' vorig jaar het internationale choreografenconcours in Hannover. Het duet gaat over ‘oneindigheid’ en over hoe het bereiken daarvan uiteindelijk het doel van de mensheid is. Twee dansers – of robots – bevinden zich in 'O' in een staat van transcendentie en emotionele vervulling, bewegend op de eindeloze beat van hun hartslag.

Pauzedrankje inbegrepen
Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje (of als er geen pauze is een drankje na afloop) zijn bij uw toegangskaart inbegrepen. Na afloop van de voorstelling is het Theatercafé open. U bent van harte welkom!

Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje (of als er geen pauze is een drankje na afloop) zijn bij uw toegangskaart inbegrepen.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >