za 7 mrt '20 15:00 - 16:15

The Unknown Chaplin

Nederlands Blazers Ensemble
za 7 mrt
15:00 - 16:15
  • za 7 mrt
    15:00 - 16:15
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Vier hilarische, kolderieke en melancholische stomme films van het grote universele genie Charlie Chaplin. Films die het, zoals in die tijd gebruikelijk, zonder muziek, zonder soundtrack moesten doen.

Het NBE heeft vier componisten gevraagd nieuwe muziek te componeren die naadloos de films begeleiden en ondersteunen: Reza Namavar, Micha Hamel, Oene van Geel en Julian Schneemann. Authentieke en hedendaagse invulling van belangrijk erfgoed uit de filmgeschiedenis, een ode aan Chaplin`s kunstenaarschap.

i.s.m Eye Filmmuseum


Inleiding | LISTEN!

Om 14:15 uur wordt er door muziekverteller Brechtje Roos een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. Scherp voor aanvang van het concert je oren aan en geniet daarna nog meer van de muziek. Listen! is een anders-dan-andere introductie op het concert dat komen gaat. Bij Brechtje geen wetenschappelijk betoog - al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand - maar een bezielend en associatief verhaal dat binnenkomt. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

Dit programma is onderdeel van Festival Dag in de Branding.
Kijk op www.dagindebranding.nl voor het complete programma.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >