za 7 mrt 20:30
Dag in de Branding

Anna Thorvaldsdottir

New European Ensemble
za 7 mrt
20:30
  • za 7 mrt
    20:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

De IJslandse componiste Anna Thorvaldsdottir is een van de meest unieke stemmen in de muziek van onze tijd. Met haar eindeloze kleurenpalet creëert ze een klankwereld waarin je eindeloos kunt verdwalen, zonder ooit de weg kwijt te geraken. Haar controle over ruimte en tijd werken bevreemdend en geruststellend tegelijkertijd.

 

Behalve twee van haar eerdere stukken (Ró en Fields), speelt het New European Ensemble in dit concert ook de wereldpremière van het nieuwe stuk dat Thorvaldsdottir voor hen schreef. Daarnaast wordt een nieuw werk gespeeld van de Noorse componist Jesper Nordin die zich ook laat inspireren door kleur.

Programma

Anna Thorvaldsdottir – opdrachtwerk (wereldpremière)
Jesper Nordin – nieuw werk voor ensemble en live elektronica
Anna Thorvaldsdottir – Fields
Anna Thorvaldsdottir – Ró

Op zondag 8 maart om 15:00 uur speelt het New European Ensemble het 2e gedeelte van dit programma rondom Anna Thorvaldsdottir in KORZO.

Inleiding / Coffee Break

New European Ensemble / Thea Derks, inleiding
Muziekjournalist Thea Derks leidt een vraaggesprek met componiste Anna Thorvaldsdottir. Nikolay Shugaev, cellist van het New European Ensemble, speelt Transitions.
Tijd: 19:30 - 20:10 uur in de Kerkzaal. 

Dag in de Branding

Dit programma is onderdeel van Festival Dag in de Branding.
Kijk op www.dagindebranding.nl voor het complete programma. 

Foto NEUE: Rob Overmeer

Om 19.30 uur vindt er een inleiding plaats door muziekjournalist Thea Derks. Toegang is inbegrepen bij je ticket voor het concert.