zo 15 mrt '20 20:00 - 21:20

Cuentos de Azúcar/ Sugar Tales

Eva Yerbabuena
zo 15 mrt
20:00 - 21:20
  • zo 15 mrt
    20:00 - 21:20
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    geannuleerd

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus wordt dit concert geannuleerd. Lees er meer over >

"Van Pina Bausch leerde ik dat alles begint met een vraag, en dat alles begint en eindigt met je eigen geschiedenis, je eigen verhaal. Van Mario Maya dat discipline je vrijheid geeft en dat wanneer het 'compas' (ritme) je in haar greep neemt, je over alle grenzen heen kunt stappen, oneindig ver. Van mijn grootmoeder leerde ik dat de placenta die ons voedt, altijd komt van de vrouwen die ons liefhebben en van mijn grootvader dat in deze wereld de waardigheid van vlees en bloed gemaakt is."

Eva Yerbabuena, de 'grand lady' van de hedendaagse flamencodans komt terug naar Nederland. En hoe! In de Flamenco Biënnale Intermezzo serie presenteert ze haar nieuwste voorstelling 'Cuentos de Azúcar', waar flamenco in dialoog treedt met traditionele muziek uit Japan.

Rondom Eva's magnetische danspersoonlijkheid versmelt diepe flamencozang met de shima uta, de oude eilandgezangen van Amami, via de adembenemende stem van Anna Sato, Japanse Taiko drums, flamenco ritmes, de prachtige arrangementen van Paco Jarano en natuurlijk Eva's indrukwekkende voeten-en lichaamswerk.

Eva Yerbabuena, befaamd om haar expressie en technische perfectie, weet als geen andere danseres met haar majestueuze vrouwelijkheid, haar sprekende armen en duizelingwekkende voetentechniek, de flamenco een diepe zeggingskracht te verlenen. Tegelijkertijd schept ze in grote intimiteit met haar publiek haar eigen verhaal op toneel. In deze voorstelling is dat de zoektocht naar een gemeenschappelijke spiritualiteit, dat wat ons, als dragers van verschillende culturen, verbindt.

Sinds Eva Yerbabuena in 1998 haar eigen gezelschap oprichtte ontwikkelde ze zich tot een belangrijke vrouwelijke wegbereider voor een nieuwe, hedendaagse flamencodans en maakte ze naam als een van de grootse flamencodansers/choreografen van de wereld. De danseres uit Granada werd in haar lange carrière bedolven onder de prijzen, waaronder de Premio Nacional de Danza (2001).

Onlangs werd ze in Spanje voor haar verdiensten bekroond met de Gouden Medaille voor de Schone Kunsten (2017).

Deze voorstelling maakt deel uit van de Intermezzo Serie van de Flamenco Biënnale Nederland

Inleiding & Nagesprek
Om 19.15 uur is er een gratis inleiding. Eveneens vindt er een kwartier na de voorstelling een nagesprek plaats met Annette Embrechts in samenwerking met enkele dansers uit het gezelschap van Eva Yerbabuena. Je hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren. De inleiding en het nagesprek vinden plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping.

Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje zijn bij je toegangskaart inbegrepen.

Onderdeel van:
Flamenco
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >