di 12 jan '21 20:00 - 21:20

Outwitting the Devil

Akram Khan
di 12 jan
20:00 - 21:20
  • di 12 jan
    20:00 - 21:20
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is deze voorstelling verplaatst naar 12 januari 2021. Tickets blijven geldig. Bezoekers worden door het Zuiderstrandtheater op de hoogte gebracht.

"Elegant en scherp, hemels en aards, haast dierlijk, zijn hun bewegingen die ons vangen, vasthouden en bijten, omhelzen, wurgen.” Le Monde

Heftig stuk over het vernietigen van de planeet

“We zijn zelf de duivel. We zijn de eerste generatie die weet dat ze bezig is de planeet te vernietigen. En de laatste generatie die er nog iets aan kan doen.” zegt Akram Khan.
Khan koos voor deze voorstelling een fragment uit het 4000-jaar oude Gilgamesj-epos. Hierin komen koning Gilgamesj en zijn vriend Enkidu aan bij een imposant cederbos, dat wordt bewaakt door een monster. Niemand mag het woud betreden, maar Gilgamesj hakt alle bomen om en doodt het monster.
'Outwitting the Devil' is een geconcentreerd epos over hoe de mensheid in het antropoceen aanbelandt – het tijdperk dat getekend is door het handelen van de mens. Khan en de zes dansers gaan op zoek naar fragmenten van verloren kennis in de brokstukken van de kleitabletten en de verhalen van gevallen goden.

Wereldberoemd choreograaf verbindt kracht en souplesse

De wereldberoemde Brits-Bengaalse choreograaf Akram Khan (1974) verbindt in zijn werk kracht en souplesse en combineert razendsnel voetenwerk met elastieken torso's. Maar hij is ook vernieuwer van de eeuwenoude Noord-Indiase dans, waarvan de heldere contouren en ritmische structuren herkenbaar blijven in zijn moderne choreografieën.

Uit de pers

"De Performers, tussen de 25 en 68 jaar oud, zijn stuk voor stuk uitzonderlijk goed en komen uit verschillende culturen en disciplines _ de klassieke Indiase bharata, hedendaagse dans, ballet en hiphop. Ze belichamen deze hoogstaande choreografie tot in de toppen van hun tenen. Elegant en scherp, hemels en aards, haast dierlijk, zijn hun bewegingen die ons vangen, vasthouden en bijten, omhelzen, wurgen. Met Outwitting the Devil slaat Akram Khan een artistieke en politieke weg in. '. Le Monde

Pauzedrankje inbegrepen
Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje (of als er geen pauze is een drankje na afloop) zijn bij je toegangskaart(en) inbegrepen. Na afloop van de voorstelling is het Theatercafé open. Je bent van harte welkom!

Credits

choreografie en artistieke leiding: Akram Khan 
tekst: Jordan Tannahill
dans: Ching-Ying Chien, Andrew Pan, Dominique Petit, James Pham, Mythili Prakash en Sam Pratt 
dramaturgie: Ruth Little
lichtontwerp: Aideen Malone
toneelbeeld: Tom Scutt 
compositie en geluidsontwerp: Vincenzo Lamagna
kostuumontwerp: Kimie Nakano

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >