ma 13 apr '20 16:00

Santuario

Compañía Maria 'la Serrana'
ma 13 apr
16:00
  • ma 13 apr '20
    16:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Flamenco danseres María 'La Serrana' leerde dansen van vele grote meesters, altijd in ziguenerstijl . Maar wie de flamenco goed kent, ziet dat zij doorkneed is in de stijl van de Farruco familie. Haar stijl is daardoor vinnig, sensueel en puur.

In Santuario gaat María 'la Serrana' op zoek naar de oorsprong en de ziel van de flamenco. De kunst ontstond als hartekreet van de Andalusische bevolking en was het antwoord op de vervolging van de Joden, Moren en Zigeuners. Vooral bij de zigeuners is de flamenco het plakmiddel in hun gemeenschap geworden door de eeuwen heen.

Het leven en de dood werd bezongen, in de familie, op straat en in (geloofs) bijeenkomsten. Veel momenten in het leven worden bovendien op een andere manier als heilig beschouwd, en voor elk is een speciale zang- en dansvorm. In deze gedurfde voorstelling gaan we deze intieme, intense stijlen voor het eerst allemaal samen op een podi um.

Samen met de razend populaire zigeuner dansers Antonio Moreno 'Polito' en Antonio Molina 'Choro', neemt María ons mee op een reis naar binnen, met als leidraad altijd de zuivere en gepassioneerde flamenco.

Inleiding | LISTEN!
Om 15:15 uur wordt er door muziekverteller Brechtje Roos een gratis inleiding gegeven bij deze voorstelling. Scherp voor aanvang van het concert je oren aan en geniet daarna nog meer van de muziek. Listen! is een anders-dan-andere introductie op het concert dat komen gaat. Bij Brechtje geen wetenschappelijk betoog - al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand - maar een bezielend en associatief verhaal dat binnenkomt. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. U hoeft hiervoor niet van te voren te reserveren.

 

Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje zijn bij je toegangskaart inbegrepen.

Credits

gitaar: Luis Amador
zang:Juan José Amador, Pepe de Pura, Pili Campallo
dans: María 'La Serrana en special guest dans: Antonio Moreno "Polito" en Antonio Molina "Choro", lokale special quest dans: Joline Uljee "La Yoli"