zo 24 mei '20 15:00

American Pioneers, 400 jaar Pilgrim Fathers

Ciconia Consort en Maarten van Rossem
zo 24 mei
15:00
  • zo 24 mei
    15:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk
    geannuleerd

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is dit concert geannuleerd. Lees er meer over >

400 jaar geleden trokken de Pilgrim Fathers vanuit Leiden naar Amerika. Het Ciconia Consort presenteert muziek van componisten die hun voetspoor volgden en hun geluk in Amerika gingen beproeven. 

Ciconia Consort olv Dick van Gasteren
Maarten van Rossem - spreker

Maarten van Rossem vertelt op de zijn bekende vlijmscherpe en gortdroge wijze over historische en actuele redenen van emigratie naar Amerika. De invloed van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten is tot op de dag van vandaag groot. Uit hun midden zijn later maar liefst 9 presidenten van de VS voortgekomen waaronder George Bush en Barack Obama.

Aanvankelijk is de Amerikaanse klassieke muziek bijna uitsluitend Europees georiënteerd, zoals is te horen in de muziek van Arthur Foote. Mede dankzij Antonin Dvorák, die enkele jaren in New York woont en doceert, ontwikkelen Amerikaanse componisten een heel eigen stijl. Zo geeft de beeldende muziek van Aaron Copland, geboren uit de Joods-Russische immigrantenfamilie Kaplan, als geen ander uitdrukking aan het 'eigen Amerikaanse' geluid.

Lees meer op www.ciconiaconsort.nl

Programma
Arthur Foote (1853-1937) - Suite opus 63
Aaron Copland (1900-1990) - Appalachian Spring
George Antheil (1900-1959) - Serenade for string orchestra

Het jonge Haagse strijkorkest Ciconia Consort ontving internationaal vele lovende recensies voor de debuut CD 'French Music for String Orchestra' (december 2018).

Kijk voor meer informatie op www.ciconiaconsort.nl

Extra bij het concert: Muzikaal educatieve kinderopvang (4 t/m10 jaar).
Reserveren via info@ciconiaconsort.nl. Een kinderprogramma op maat, waarbij de kinderen een deel van het concert bijwonen.

Diner-concert-arrangement
Na afloop van uw concert dineren bij bar-restaurant Pavlov? Een combinatieticket met een Ciconia driegangen keuzemenu kost €54 p.p. (met 1ste rang concertkaart), €50 (met 2e rang concertkaart)

Meet and greet in Pavlov na afloop van het concert.

Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje zijn bij je toegangskaart inbegrepen.

Een spetterend, tot in de puntjes verzorgd ensemble

Klassieke Zaken
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >