zo 19 jan '20 14:30 - 16:45

Winternachten Nieuwjaarsconcert

Wende, Ellen ten Damme, Fresku e.a.
zo 19 jan
14:30 - 16:45
  • zo 19 jan '20
    14:30 - 16:45
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Ter afsluiting van de 25ste jubileumeditie van het Winternachten Festival van Writers Unlimited organiseren we een speciaal en eenmalig concert in het Zuiderstrandtheater. Muziek, poëzie en spoken word komen samen met optredens van Wende, Ellen ten Damme, Fresku en onder meer dichters Ramsey Nasr en Antjie Krog. Deze topartiesten bezingen, bevragen, bevrijden of beproeven de vrijheid in een sprankelende matinee vol muziek, gedichten en verrassende optredens.

Singer/songwriter, theatermaakster, chansonnière, actrice, performer, producer, huiskunstenares bij Koninklijk Theater Carré; Wende is het allemaal en helemaal. Na de succestournee met haar voorstelling MENS en haar eigen Kaleidoscoop-festival werkt ze in Londen aan een voorstelling in samenwerking met het Royal Court Theater en speelt ze de rol van Connie Palmen in de verfilming van het boek IM. Tijdens dit Nieuwjaarsconcert speelt ze, naast nummers uit haar reeds bestaande repertoire ook werken uit nieuwe samenwerkingen met o.a. Marieke Lucas Rijneveld.

Entertainer, zangeres en actrice Ellen ten Damme is onderweg langs de theaterpodia met haar zinnenprikkelende show ‘Casablanca’. Gelukkig maakt ze tijd voor een meeslepend optreden. Begeleid op piano brengt ze energie, kleur en zorgvuldig gekozen chansons met een literaire inslag.

Rapper, cabaretier en acteur Fresku is een multitalent om trots op te zijn. Na zijn albumdebuut 'Fresku' wordt hij uitgeroepen tot beste hiphop-artiest van Nederland. Hij brengt vervolgens de succesalbums 'Maskerade' en 'Nooit meer terug' uit. Inmiddels toert hij met zijn tweede theatershow 'Voordat het te laat is'. Zijn kenmerken: humor, oprechtheid en verhalen vertellen. Daarmee is hij in dit concert helemaal op zijn plek.

De optredens van Wende, Ellen ten Damme en Fresku worden afgewisseld met verrassingsacts en met voordrachten van onder meer acteur en dichter Ramsey Nasr en van de Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog.

Pauzedrankje inbegrepen
Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje (of als er geen pauze is een drankje na afloop) zijn bij uw toegangskaart inbegrepen. Na afloop van de voorstelling is het Theatercafé open. U bent van harte welkom!

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >