za 13 jun '20 20:00

Ode aan de Vrijheid

Residentie Bachkoor
za 13 jun
20:00
  • za 13 jun
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    geannuleerd

Het Residentie Bachkoor bezingt de vrijheid in een concert ter gelegenheid van 75 jaar vrede na de Tweede Wereldoorlog. Een combinatie van stukken die de vrijheid op verschillende manieren illustreren en passen bij het Bachkoor.

Benjamin Britten schreef zijn Ballad of heroes in 1939 als een waarschuwing en een oproep de vrijheid vast te houden: “Your life is yours, for which they died”.
Tussen de klassieke requiemteksten voegde Britten gedichten die de dichter Owen in de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog schreef. Anton Bruckner noemde zijn Te Deum de ‘Stolz meines Lebens’, volgens Gustave Mahler een stuk ‘für Engelzungen’.
Het is een krachtige zetting van de dankhymne die door de geschiedenis veelvuldig is gebruikt om vredesverdragen te vieren. Het slotdeel ‘Ode to Joy’ van de negende symfonie van Ludwig van Beethoven spreekt voor zich in dit concert.
Muziek die verbonden is met vrijheid, een tekst die de basis voor vrede bezingt en een opdracht is aan de wereld. Bijzonder dat 2020 ook Beethovens 250e geboortejaar is. Kortom een indrukwekkend, overweldigend, betekenisvol en feestelijk concert.

Residentie Bachkoor
Promenade Orkest

Jos Vermunt – dirigent
Heleen Koele – sopraan
Willeke te Brummelstroete – alt
Bernard Loonen – tenor
Pieter Hendriks – bas

Om 19.15 uur uur wordt er door Hugo Bouma een inleiding gegeven bij deze voorstelling. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping. Voor €5 kunt u deze inleiding bijwonen. Jongeren zijn gratis maar dienen ook een kaartje te reserveren.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >