zo 15 sep '19 19:30 - 21:30

Rami Khalifé

- SOLO
zo 15 sep
19:30 - 21:30
  • zo 15 sep
    19:30 - 21:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Rami Khalifé ’s leven werd ooit door een piano gered. Hij speelde voor een café in Libanon toen er een bomaanslag werd gepleegd. De piano bleek een schild. Muziek was een uitvlucht. Tijdens de bombardementen in Beirut zat een jonge Rami gekluisterd aan de transitorradio, waar hij symfonieën luisterde die hij van voor tot achteren meeneuriede. Inmiddels brengen die klanken hem van Queen Elizabeth Hall tot Sydney Opera House.

‘Een van de spannendste componisten van zijn tijd’

Nog nooit van Rami Khalifé gehoord? Dan wordt het de hoogste tijd! De Libanees- Franse pianist en componist doorbreekt alle muzikale grenzen. Verwacht een klassiek geluid waarin elektronica en Arabische invloeden op een pakkende wijze versmelten. Tijdens zijn improvisaties gaat hij grote emoties niet uit de weg. Natuurlijk, hij is de zoon van de legendarische oedspeler Marcel Khalifé, een van de meest geliefde progressieve stemmen in de Arabische wereld, maar weet zijn persoonlijke stempel feilloos op zijn eigen composities te drukken. Onder de vleugels van meesterpianist György Sándor, een van de beste vrienden van Bela Bartók, ontwikkelde hij zich tot ‘een van de spannendste componisten van zijn tijd’. Hij maakte uitstapjes richting de techno, waar hij op spraakmakende plekken optrad zoals de Berghain (Berlijn) en op Sonar Festival (Barcelona). Khalifé maakt zijn Nederlandse debuut als solo-pianist.

Speciaal voor deze gelegenheid speelt Rami met zijn vader Marcel Khalifé een aantal composities tijdens dit concert.
 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >