Geweest

  • Geweest
    Do 19 sep 2019 ⋅ 19:00

The Peony Pavilion - Suzhou Kunqu Opera
A Surprising dream - Dansgezelschap Groundbreakers

De fameuze Suzhou Kunqu Opera uit China geeft een uitvoering van The Peony Pavilion (Youth Edition) in Den Haag, na eerdere successen in de VS, Groot Britannië, Italië en Griekenland, steeds met bijzonder lovende kritieken.

Kunqu
Kunqu is een van de oudste operavormen in China. Het heeft een geschiedenis van meer dan 600 jaar en wordt daarom wel de 'moeder van de traditionele Chinese opera' genoemd. In mei 2001 werd Kunqu door UNESCO op de lijst geplaatst van Masterpieces of the Oral and Intangible Heritage of Humanity.

The Peony Pavilion – A Surprising Dream
The Peony Pavilion wordt gezien als hèt meesterwerk in de geschiedenis van de Chinese opera, te vergelijken met Shakespeare’s Romeo en Julia. Het vertelt het romantische verhaal van Du Liniang, een 16-jarig, zeer beschermd opgevoed meisje van adellijke afkomst, en Liu Mengmei, een geleerde, die in hun liefde voor elkaar leven en dood overstijgen. In de bewerking door Pai Hsien Yung die het Suzhou Kunqu Opera nu ten tonele brengt, worden moderne theaterconcepten toegepast met behoud van de artistieke tradities. De hoofdrol Liu Mengmei wordt vertolkt door de Plum Perfomance Award winnaar en National Class-A Kunqu acteur Yu Jiuling, de rol van Du Liniang wordt vertolkt door de jonge actrice Liu Yu. De Plum Performance Award vormt het hoogste niveau van erkenning in het Chinese theater.

Unieke samenwerking met The Groundbreakers
Uniek in de uitvoering in Den Haag is de samenwerking met Modern Dance Company The Groundbreakers in de, voor het verhaal meest bepalende, scene “A Surprising Dream’.  Groundbreakers Modern Dance Company is een Nederlands dansgezelschap, opgericht in 2008 door Cunsong Xu, artistiek directeur en choreograaf. Cunsong Xu is geboren in Jiangsu en afgestudeerd in dans en muziek aan de Nanjing Universiteit en aan de moderne dans academie Codarts in Rotterdam. Hij richt zich in het bijzonder op een jonger publiek door in zijn interactief en filmisch danstheater gevoelens en kwesties aan te snijden waarmee jonge mensen van nu te maken krijgen, en doet dat in een dansvorm die het oosterse (synthetische) denken samenbrengt met het westerse (analytische) denken. In 2018 werd Xu genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek.

Bekijk alle reacties

DEZE VOORSTELLING DOORSTUREN

Kalender

September 2019
ma di wo do vr za zo
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Genres

Cookies

Wij gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. uw persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.

Lees meer >

X

Er is iets misgegaan met het laden van dit evenement. Probeer het later nogmaals.