za 26 okt '19 17:00

Wanderlust

Residentie Orkest & Zuiderstrandtheater
za 26 okt
17:00
  • za 26 okt '19
    17:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Op zaterdag 26 oktober vindt de tweede editie van het wonderlijke Wanderlust Festival plaats: een muzikale ontdekkingsreis in en om het Zuiderstrandtheater die alle zintuigen prikkelt. Duinen, strand, ondergaande zon en het gelukzalige gevoel van zand tussen je tenen. Trek op met je vrienden en beleef samen spannende muzikale avonturen. Laat je verrassen door artiesten die tradities laten versmelten en grenzen doen vervagen. Jazz, klassiek, pop en beats vloeien samen in de perfecte soundtrack van een onvergetelijke avond aan zee!

De line-up is bekend. Klik hier om het officiele blokkenschema te bekijken.

• Residentie Orkest

Met Beethovens krachtige en revolutionaire 3e symfonie Eroica neemt het Residentie Orkest o.l.v. de Brit Richard Egarr het publiek mee op een overweldigende reis langs verschillende gemoedstoestanden zoals hoop, droefheid en victorie. Niet te missen!

• Spark The Classical Band

Stel je een dj voor die klassieke muziek samplet. Maar dan live gespeeld, met de intensiteit van een rockband. Een technobeat onder een ballet van Mozart, remixes van bekende klassieke werken, geniale vondsten die elkaar afwisselen: een optreden van Spark is niets minder dan een muzikale wervelwind.

• Kalpanarts, Ardemus Quartet & Farid Sheek

Pionier Kalpana Raghuraman creëerde speciaal voor Wanderlust een choreografie precies op maat voor het Zuiderstrandtheater. Live muziek door de vier avontuurlijke saxofonisten van het Ardemus Quartet en de fenomenale daf-speler Farid Sheek maakt dit optreden tot een van de hoogtepunten van de avond.

• The BVR Flamenco Big Band

De dynamiek van een oversized bigband met niet minder dan 13 blazers. Een ritmesectie als een Zwitsers klokje. En het Latijnse temperament van een traditionele flamencogitarist, een zanger en een zangeres. Bij elkaar 21 musici sterk. Wat een sound!

• Caravan

Rijzende ster Julian Schneemann treedt met zijn Caravan maar liefst tweemaal op tijdens Wanderlust. In de Grote Zaal speelt hij muziek van zijn nieuwe cd met drie zangeressen uit India, Namibië en Syrië. Eigen repertoire in kleine bezetting klinkt in de Havenfoyer. Met onder anderen Emmy Storms (viool) en Jeroen Batterink (percussie).

• YSA

Popmuziek kan een boodschap vormen, maar het is aan een artiest om deze te laten aankomen. YSA maakt de boodschap én brengt hem over. De jonge zangeres en songwriter maakt elektronische popmuziek beïnvloed door artiesten als Selah Sue, Banks en Dua Lipa. Haar onderscheidende stem en energieke geluid zorgen voor eerlijke, sterke en verfrissende songs die je bij blijven.

Brechtje Roos - Welcome by Brechtje Roos

Scherp voor aanvang van het concert je oren aan en geniet daarna nog meer van de muziek. Listen! is een anders-dan-andere introductie op het concert dat komen gaat. Bij Brechtje geen wetenschappelijk betoog - al weet zij dankzij haar studies aan conservatoria van de hoed en de rand - maar een bezielend en associatief verhaal dat binnenkomt. De inleiding vindt plaats in de foyer op de 1e verdieping.

***Bekijk hier het blokkenschema***

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >