vr 14 feb '20 16:30

Februari Festival – Beethoven

Structuren van Beethoven onder de loep van Liszt
vr 14 feb
16:30
  • vr 14 feb
    16:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

Beethoven schreef voor de eeuwigheid, voor iedereen en niemand. Krachtig en buitengewoon revolutionair. Dat hij dit ondanks de verschrikkelijke handicap die zijn doofheid vormde presteerde is ronduit verbluffend.

Enrico Pace & Nikola Meeuwsen, piano

Beethoven: De Negende Symfonie  (arr. voor 2 piano’s van Franz Liszt)

De bewerking van Liszt is als een röntgenfoto van de partituur: hij legt de structuur bloot. Liszt kon niet alle noten handhaven, het is een reductie. En toch hoor je als je de symfonie al (oppervlakkig) kent waarschijnlijk nieuwe dingen. Een toon op een hoorn of fagot kan omfloerst klinken, op de piano is zo’n toon veel meer aanwezig. En als je dan naar deze versie voor 2 piano’s luistert, word je je bewust van wat je ‘mist’. Liszt bewerkte de monumentale partituur tot een fascinerend bouwwerk voor vier handen. 

Pauzedrankje inbegrepen
Garderobe, koffie of thee vooraf en een pauzedrankje (of als er geen pauze is een drankje na afloop) zijn bij uw toegangskaart inbegrepen.
 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >