do 20 feb '20 - vr 21 feb '20

Släpstick

Släpstick: Voorheen de Wëreldbänd
do 20 feb
-
vr 21 feb

Let op: eerder kondigde we aan dat het programma tot 21.45 uur duurt. Afhankelijk van de show kan het programma uitlopen tot maximaal 22.00 uur

Släpstick (voorheen de Wëreldbänd) is variété op lachwekkend hoog niveau! Een ode aan de muzikale komiek en geeft een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie voor jong en oud. Je komt niet meer bij van het lachen en je zou willen dat het nooit meer ophoudt. Bejubeld met vijf sterren in Volkskrant, Trouw en Theaterkrant.

De internationale doorbraak van SLÄPSTICK' (voorheen Wëreldbänd) startte in 2017 op het Edinburgh Fringe Festival. De groep won daar de prestigieuze ‘Spirit of the Fringe Award’ en speelt sindsdien tournees in Duitsland, Engeland, Denemarken en Frankrijk. Het grote succes is niet verwonderlijk; Släpstick is een voorstelling voor jong en oud, waarbij taal geen rol speelt.

Je waant je op een kermis in 1920. Vijf mannen zoeken hun weg over het terrein, verdwalen in een stomme film, staan oog in oog met de Comedian Harmonists, figureren in een komisch ballet en vinden elkaar per ongeluk terug in de boksring. In de schiettent winnen ze een enorme hoeveelheid muziekinstrumenten. Met adembenemende snelheid word je een avond lang meegevoerd in verbazing, ontroering, muzikaliteit, virtuositeit en nostalgie.

Gelukkig is de voorstelling nog een keer in Nederland te zien en wel in de Lourdeskerk. Dus: houdt u van slapstick, Laurel & Hardy en muziek? Mis deze show niet!

Recensies:
de Volkskrant ***** | "Ongekend hoog amusementsniveau", "modern, vernieuwend en humoristisch"

Trouw ***** | "De vijf uitzonderlijk muzikale mannen brengen een ode aan een bijna vergeten kunstvorm: slapstick. En wat doen ze dat magistraal”

NRC **** | "variété op lachwekkende hoog niveau

Theaterkrant ***** | "Een absolute aanwinst voor het huidige theateraanbod

Duur: 90 minuten
Leeftijdsindicatie: 8 +
Met: Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Ro Krauss, Sanne van Delft en Jon Bittman | Regie: Stanley Burleson, Karel de Rooij (regieadvies)

Een programma van Scala Variété aan Zee.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >