za 17 okt '20 20:30

Masterclassics met Beethovens Egmont

Residentie Orkest
za 17 okt
20:30
  • za 17 okt
    20:30
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Masterclassics is een ongedwongen topavond: laagdrempelig, prikkelend en niet te lang. Je maakt kennis met topwerken uit de klassieke muziek, je hoort ter illustratie fragmenten uit het werk en je ziet de dirigent aan het werk via de Conductor Cam. Alsof je zelf op de plek van de musici zit. Voor de beginnende luisteraar en iedereen die meer uit klassieke muziek wil halen.

Sinds de première, destijds een doorslaand succes, werd Beethovens ‘Egmont’ maar mondjesmaat uitgevoerd. Richard Egarr, al jarenlang bekend om zijn inspirerende en scherpe Beethoveninterpretaties, zal zijn visie geven op de dramatische muziek die Beethoven schreef bij Goethes toneelstuk.

In dit jaar van 75 jaar vrede en vrijheid vertellen we graag het verhaal over de Hollandse graaf van Egmont in zijn strijd tegen de Spanjaarden. De bekende Nederlandse acteur Mark Rietman neemt de rol van verteller op zich. Ook bijzonder: het debuut van sopraan Elizabeth Watts, een van de mooiste lyrische stemmen van dit moment.

Masterclass voor het concert

Vast gastdirigent van het Residentie Orkest Richard Egarr helpt je, ondersteund door de musici van het Residentie Orkest, om de stukken nog beter te begrijpen tijdens de masterclass voorafgaand aan het concert.

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje na afloop
Onderdeel van:
Masterclassics

Programma

Beethoven - Ah! Perfido
Beethoven - Egmont

Credits

Richard Egarr, dirigent
Elizabeth Watts, sopraan
Mark Rietman, verteller

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >