vr 23 okt '20 20:00

75 jaar vrijheid

Residentie Orkest
vr 23 okt
20:00
  • vr 23 okt
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Twee klassiekers uit de twintigste eeuw, precies 75 jaar geleden geschreven of herzien. Stravinsky’s indrukwekkende Suite ‘De Vuurvogel’, symbool voor het nieuwe leven na de donkere oorlogsperiode, en Bartóks Altvioolconcert, hier in een versie voor cello. 

De Franse stercellist Jean-Guihen Queyras keert hiermee terug als solist bij het Residentie Orkest. De première van een nieuw werk van Karmit Fadael en de ouverture uit Beethovens ‘Fidelio’, het synoniem voor vrijheid, completeren dit programma. In dit concert in samenwerking met Humanity House sluit het Residentie Orkest aan bij de nationale viering van 75 jaar Verenigde Naties en laten ze ervaren wat muziek betekent voor vrijheid, solidariteit en medemenselijkheid.

Kom naar de starter

Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door musici van het Residentie Orkest en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van de musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze

Programma

Beethoven - Ouverture ‘Fidelio’, op. 72
Bartók - Altvioolconcert voor cello en orkest
Fadael - Nieuw werk
Stravinsky - Suite ‘De Vuurvogel’ (1945)

Credits

Andrew Grams, dirigent
Jean-Guihen Queyras, cello

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >