zo 25 okt '20 14:15

Meet Matt Haimovitz

Residentie Orkest
zo 25 okt
14:15
  • zo 25 okt
    14:15
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Van concertzaal tot openluchtfestival en van Bach tot Jimi Hendrix. Waar of wat cellist Matt Haimovitz ook speelt, hij weet liefhebbers én nieuwe luisteraars gegarandeerd te inspireren en te raken. Zijn spel is aangrijpend en zijn optreden nooit voor de hand liggend. 

The New Yorker roemde dan ook zijn performances en noemde hem een ‘opmerkelijk virtuoos’. Zijn debuut in Den Haag markeert de Amerikaan met een fonkelnieuw celloconcert van de Nederlandse componist Martijn Padding. Ook op het programma twee meesterwerken van Beethoven en Stravinsky.

Kom naar de starter

Voorafgaand aan de concerten op zondagmiddag vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door de musici van het Residentie Orkest en interviews met solisten en dirigenten. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 13.30 uur.

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze
Onderdeel van:
Zondagmatinee

Programma

Beethoven - Ouverture ‘Fidelio’, op. 72
Padding - Celloconcert
Fadael - Nieuw werk
Stravinsky - Suite ‘De Vuurvogel’ (1945)

Credits

Andrew Grams, dirigent
Matt Haimovitz, cello

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >