za 14 nov '20 20:30

Masterclassics met Rachmaninov 2

Residentie Orkest
za 14 nov
20:30
  • za 14 nov
    20:30
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Masterclassics is een ongedwongen topavond: laagdrempelig, prikkelend en niet te lang. Je maakt kennis met topwerken uit de klassieke muziek, je hoort ter illustratie fragmenten uit het werk en je ziet de dirigent aan het werk via de Conductor Cam. Alsof je zelf op de plek van de musici zit. Voor de beginnende luisteraar en iedereen die meer uit klassieke muziek wil halen. 

Er zijn muziekstukken die zo uitzonderlijk zijn, dat je ze minimaal één keer in je leven live moet beleven. Om die meesterwerken draait de serie Masterclassics. Vandaag introduceert chef-dirigent van het Residentie Orkest Nicholas Collon de romantische Tweede symfonie van Rachmaninov. Een werk met een enorme kracht en rijkdom, vol glorieuze melodieën. Vooral het derde deel staat bekend als een van de mooiste stukken uit de Russische symfonische literatuur.

Masterclass voor het concert

Nicholas Collon helpt je, ondersteund door de musici van het Residentie Orkest, om het stuk nog beter te begrijpen tijdens de masterclass voorafgaand aan het concert. 

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje na afloop
Onderdeel van:
Masterclassics

Programma

Rachmaninov - Symfonie nr. 2

Credits

Nicholas Collon, dirigent
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >