zo 22 nov '20 14:15

Bartóks Concert voor orkest

Residentie Orkest
zo 22 nov
14:15
  • zo 22 nov
    14:15
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Met zijn spectaculaire ‘Concert voor orkest’ zette Bela Bartók, vlak voor zijn dood, een muzikaal monument van de twintigste eeuw neer. Hierin ontketende hij op spectaculaire wijze alle expressie, virtuositeit en dynamiek die in het orkest aanwezig is. 

Ook eert het Residentie Orkest de vorig jaar overleden Nederlandse componist Theo Verbey in zijn orkestversie van Janáceks Eerste pianosonate. Ten slotte keert pianist Dejan Lazic terug naar Den Haag, ditmaal met Beethovens opgewekte Tweede pianoconcert.

Kom naar de starter

Voorafgaand aan de concerten op zondagmiddag vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door de musici van het Residentie Orkest en interviews met solisten en dirigenten. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 13.30 uur. 

Inclusief koffie/thee vooraf en drankje in de pauze of na afloop

Programma

Janácek/Verbey - Sonata 1.X.1905 ‘Van de straat’
Beethoven - Pianoconcert nr. 2
Bartók - Concert voor orkest

Credits

Nicholas Collon, dirigent
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >