vr 4 dec '20 20:00

Dvorák en Brahms

Residentie Orkest
vr 4 dec
20:00
  • vr 4 dec
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Antje Weithaas is een van de beste violisten van deze tijd. Het Residentie Orkest is trots op de jarenlange samenwerking met deze virtuoos, een vriendschap die teruggaat tot de jaren negentig. 

In het Zuiderstrandtheater soleert ze in het lyrische Vioolconcert van Dvorák, een hoogtepunt in zijn rijke oeuvre. Daarnaast dirigeert Jun Märkl de Derde symfonie van Brahms, een favoriet om zijn melancholiek en meeslependheid. Tijdens dit concert viert het Residentie Orkest de opening van het jubileumjaar van hun Vereniging Vrienden.

Kom naar de starter

Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door de musici van het Residentie Orkest en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van de musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze

Programma

One Minute Symphony Dvorák - Vioolconcert
Brahms - Symfonie nr. 3

Credits

Jun Märkl, dirigent
Antje Weithaas, viool

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >