zo 17 jan '21 11:00

Lazy Sunday: Haydn en Mendelssohn

Residentie Orkest
zo 17 jan
11:00
  • zo 17 jan
    11:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Vergeet uitslapen. Wakker worden op zondagochtend doe je met het smaakvolle symfonische ontbijt van het Residentie Orkest. 

Terwijl je geniet van goede koffie, versgeperst sap en iets lekkers erbij, trakteren de musici je op de mooiste en meeslependste composities. Voor het eerst werkt vaste gastdirigent van het Residentie Orkest Richard Egarr samen met de Zwitserse Christian Poltéra.

De topcellist wordt geroemd om zijn pure, verfijnde spel en de grandioze klank van zijn Stradivarius-cello uit 1711. Poltéra is te horen in een van Haydns geliefdste werken, zijn Eerste celloconcert. Egarr brengt ons daarna in zonnige sferen met de bruisende Italiaanse symfonie van Mendelssohn.

Muzikale kinderworkshop (4-10 jaar)
Kinderen van 4 tot 10 jaar kunnen tijdens het concert deelnemen aan een leuke muzikale workshop. Neem kinderen dus vooral mee naar het Zuiderstrandtheater! Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar, reserveren noodzakelijk. Je kunt de workshop meebestellen tijdens het bestelproces, bij de stoelkeuze.

Goede start van je zondag: Voorafgaand aan het concert staat er koffie, thee, jus d'orange en iets lekkers te eten voor je klaar.

Programma

Haydn - Celloconcert nr. 1
Mendelssohn - Symfonie nr. 4 ‘Italiaanse’

Credits

Richard Egarr, dirigent
Christian Poltéra, cello

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >