vr 29 jan '21 20:00

Sjostakovitsj 11

Residentie Orkest
vr 29 jan
20:00
  • vr 29 jan
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Artist in residence van het Residentie Orkest Yeol Eum Son kruipt in de handen van Beethoven. Zijn lyrische Vierde pianoconcert raakte na een succesvolle première in vergetelheid, maar kreeg dankzij Felix Mendelssohn weer de aandacht die het verdient.

Daarna dirigeert Joshua Weilerstein de indrukwekkende Elfde symfonie van Sjostakovitsj. Die vertelt het bloederige verhaal van de mislukte revolutie in het Rusland van 1905. Bereid je voor op spectaculaire en huiveringwekkende klanken.

Kom naar de starter

Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door de musici van het Residentie Orkest en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van de musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze

Programma

One Minute Symphony Beethoven - Pianoconcert nr. 4
Sjostakovitsj Symfonie nr. 11 ‘Het jaar 1905’

Uitvoerenden

Credits

Joshua Weilerstein, dirigent
Yeol Eum Son, piano

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >