zo 7 mrt '21 14:15

Dvorák 5

Residentie Orkest
zo 7 mrt
14:15
  • zo 7 mrt
    14:15
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Luister deze zondagmiddag naar twee Nederlandse toptalenten. De jonge pianist Nikola Meeuwsen (2002) werd recentelijk geëerd met de Concertgebouw Young Talent Award. Vanmiddag speelt hij het enige pianoconcert van Clara Schumann, een fascinerend werk dat maar weinig wordt uitgevoerd.

Dirigent Sander Teepen wordt door musici geliefd om zijn energieke en inspirerende werkwijze. Hij laat van zich horen met Griegs populaire suite uit het toneelstuk ‘Peer Gynt’ en Dvoráks frisse Vijfde symfonie.

Kom naar de starter

Voorafgaand aan de concerten op zondagmiddag vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door de musici van het Residentie Orkest en interviews met solisten en dirigenten. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 13.30 uur.

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze

Programma

Grieg - Suite nr. 1 uit ‘Peer Gynt’
C. Schumann - Pianoconcert
Dvorák - Symfonie nr. 5

Credits

Sander Teepen, dirigent
Nikola Meeuwsen, piano

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >