za 13 mrt '21 20:30

Masterclassics met Ravel en Moesorgski

Residentie Orkest
za 13 mrt
20:30
  • za 13 mrt
    20:30
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Masterclassics is een ongedwongen topavond: laagdrempelig, prikkelend en niet te lang. Je maakt kennis met topwerken uit de klassieke muziek, je hoort ter illustratie fragmenten uit het werk en je ziet de dirigent aan het werk via de Conductor Cam. Alsof je zelf op de plek van de musici zit. 

Voor de beginnende luisteraar en iedereen die meer uit klassieke muziek wil halen. Sommige meesterwerken móet je live beleven, minstens één keer in je leven. Om die meesterwerken draait de serie Masterclassics. Daarin mag Ravels Pianoconcert in G niet ontbreken.

Vanavond wordt deze klassieker uitgevoerd door artist in residence Yeol Eum Son, in jazzy klanken en gracieus pianospel. Gevolgd door de monumentale klanken van Moesorgski’s Schilderijententoonstelling.

Masterclass voor het concert

Dirigent Pablo González helpt je, ondersteund door de musici van het Residentie Orkest, om de stukken nog beter te begrijpen tijdens de masterclass voorafgaand aan het concert. 

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje na afloop

Programma

Ravel - Pianoconcert in G
Moesorgski/Ravel - Schilderijententoonstelling

Credits

Pablo González, dirigent
Yeol Eum Son, piano

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >