vr 2 apr '21 20:15

Tenebrae Responsoria van Carlo Gesualdo

Graindelavoix
vr 2 apr
20:15
  • vr 2 apr
    20:15
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk
    niet reserveerbaar

Carlo Gesualdo publiceerde zijn responsoria voor de Goede Week in 1611, maar de muziek werd pas in de jaren '50 van de vorige eeuw weer ontdekt. De teksten verwijzen naar het lijden van Christus en werden tussen de Bijbellezingen door gezongen tijdens de diensten op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Stille Zaterdag.

Dit evenement is tijdelijk niet reserveerbaar, omdat op dit moment niet duidelijk is of het daadwerkelijk kan doorgaan. Zodra wij hier uitsluitsel over hebben, maken wij dit bekend. Huidige kaartkopers worden hier per e-mail over geïnformeerd.

Met zijn volstrekt originele werkwijze brengt het Belgische ensemble Graindelavoix geen historische reconstructie van gestold historisch erfgoed, maar een relevante lezing van de muzikale en affectieve beweging die in deze oude noten besloten ligt.

Inclusief koffie/thee vooraf en drankje in de pauze of na afloop

Programma

Gesualdo, Tenebrae Responsoria voor Witte Donderdag
Gesualdo, Canticum Zachariae 'Benedictus Dominus Deus
Gesualdo, Tenebrae Responsoria voor Goede Vrijdag
Gesualdo, Psalm 50 'Miserere mei Deus'

Het programma wordt aangevuld met composities uit twee beroemde Duitse 17de eeuwse motettenbundels, die o.a. door Bach in Leipzig werden gebruikt: het Florilegium Portense (1618-21) en het Promptuarium Musicum (1611-13), muziek van oa Lasso, Scheidt, De Rore etc.

Credits

Björn Schmelzer, dirigent
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >