za 17 apr '21 15:00

De Sjostakovitsj kwartetten: 4, 5, 6

Quatuor Danel
za 17 apr
15:00
  • za 17 apr
    15:00
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk
    niet reserveerbaar

De leden van het Quatuor Danel hebben de strijkkwartetten van Sjostakovitsj stevig in de vingers. Met hun soepele en transparante spel zijn ze de ideale pleitbezorgers voor deze onuitputtelijke muzikale schatkamer.

Dit evenement is tijdelijk niet reserveerbaar, omdat op dit moment niet duidelijk is of het daadwerkelijk kan doorgaan. Zodra wij hier uitsluitsel over hebben, maken wij dit bekend. Huidige kaartkopers worden hier per e-mail over geïnformeerd.

Meer dan in zijn monumentale symfonieën kon Sjostakovitsj zich in zijn strijkkwartetten losmaken van de druk van het Stalinistische regime, ook al was hem dat nooit helemaal gegund. Van intens verscheurd en sarcastisch, tot ironisch, en poëtisch: de vijftien kwartetten geven de beste inkijk in Sjostakovitsj' ongekend veelzijdige muzikale wereld.

Inclusief koffie/thee vooraf en drankje in de pauze of na afloop
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >