vr 23 apr '21 20:00

Adieu Nicholas Collon

Residentie Orkest
vr 23 apr
20:00
  • vr 23 apr
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Voor zijn laatste concert als chef-dirigent van het Residentie Orkest koos Nicholas Collon muziek die hij in zijn hart heeft gesloten. Zoals de aangrijpende fantasie-ouverture van Tsjaikovski, over de bekendste aller liefdesgeschiedenissen: Romeo en Julia.

De internationale topcellist Julian Steckel keert terug bij het orkest en soleert in het Celloconcert van Dvorák. De componist schreef dit werk tijdens zijn verblijf in New York en zijn heimwee is door het hele stuk voelbaar.

Kom naar de starter

Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door musici van het Residentie Orkest en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van de musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

r.

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze

Programma

One Minute Symphony
Sibelius - Suite 'The Tempest'
Tsjaikovski - Ouverture-fantasie ‘Romeo en Julia’
Dvorák - Celloconcert

Credits

Nicholas Collon, dirigent
Julian Steckel, cello

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >