vr 14 mei '21 20:00

Mozarts Grosse Messe

Residentie Orkest
vr 14 mei
20:00
  • vr 14 mei
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Zijn huwelijk met Constanze inspireerde Mozart tot het schrijven van een grootse mis. Daarin was zijzelf de eerste soliste. Hoewel onvoltooid, is het een hoogtepunt in Mozarts vocale oeuvre. De mis is gepassioneerd, weelderig, maar ook dramatisch en lyrisch. En Mozarts bewondering voor Bach en Händel klinken er duidelijk in door.

Cappella Amsterdam, een fantastisch solistenkwartet, en vaste gastdirigent van het Residentie Orkest Richard Egarr werken samen in dit aangrijpend mooie muziekstuk.

Kom naar de starter

Voorafgaand aan de concerten op vrijdagavond vindt de Starter plaats. Een levendig, ongedwongen voorprogramma vol live-optredens door musici van het Residentie Orkest en interviews met solisten en dirigenten. De presentatie is in handen van de musici. De Starter vindt plaats in de Havenfoyer op de eerste verdieping, is gratis toegankelijk en begint om 19.15 uur.

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje na afloop

Programma

Mozart - Mis in c, KV 427 'Große Messe'

Credits

Richard Egarr, dirigent
Katrien Baerts, sopraan
Ana Maria Labin, sopraan
Fabio Trümpy, tenor
Lisandro Abadie, bas-bariton
Cappella Amsterdam, koor

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >