zo 16 mei 11:00

Lazy Sunday: Mozarts Grosse Messe

Residentie Orkest
zo 16 mei
11:00
  • zo 16 mei
    11:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater

Vergeet uitslapen. Wakker worden op zondagochtend doe je met het smaakvolle symfonische ontbijt van het Residentie Orkest. 

Terwijl je geniet van goede koffie, versgeperst sap en iets lekkers erbij, trakteren de musici van het Residentie Orkest je op de mooiste en meeslependste composities. Met de onthaastende weldaad van cello’s, violen en koorstemmen maak je de zondag de beste dag van de week.

Mozarts Grosse Messe

Zijn huwelijk met Constanze inspireerde Mozart tot het schrijven van een grootse mis. Daarin was zijzelf de eerste soliste. Hoewel onvoltooid, is het een hoogtepunt in Mozarts vocale oeuvre.

De mis is gepassioneerd, weelderig, maar ook dramatisch en lyrisch. En Mozarts bewondering voor Bach en Händel klinken er duidelijk in door. Cappella Amsterdam, een fantastisch solistenkwartet, en vaste gastdirigent van het Residentie Orkest Richard Egarr werken samen in dit aangrijpend mooie muziekstuk.

Goede start van je zondag: Voorafgaand aan het concert staat er koffie, thee, jus d'orange en iets lekkers te eten voor je klaar.
Onderdeel van:
Lazy Sunday

Programma

Mozart/Levin - Mis in c ‘Grosse Messe’

Credits

Richard Egarr, dirigent
Katrien Baerts, sopraan
Ana Maria Labin, sopraan
Fabio Trümpy, tenor
Lisandro Abadie, bas
Cappella Amsterdam, koor