di 8 jun '21 19:30

Das Liebesverbot van Wagner

Opera Zuid
di 8 jun
19:30
  • di 8 jun
    19:30
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    niet reserveerbaar

Liefde en plezier verbieden, tijdens Carnaval nog wel! In dit jeugdwerk laat Wagner de naar vrijheid snakkende mens in opstand komen. Resultaat is een opera met actie en vaart, waarin grote scènes met koor, ensembles en aria’s elkaar voortdurend afwisselen. 

Dit evenement is tijdelijk niet reserveerbaar, omdat op dit moment niet duidelijk is of het daadwerkelijk kan doorgaan. Zodra wij hier uitsluitsel over hebben, maken wij dit bekend. Huidige kaartkopers worden hier per e-mail over geïnformeerd.

Opera Zuid zet met regisseur Marcos Darbyshire en dirigent Enrico Delamboye deze Wagner-opera voor het eerst in Nederland op de planken. Darbyshire herkent in Das Liebesverbot thema’s die in het hele oeuvre van Wagner voorkomen, zoals de rol van de vrouw. ‘Wagner pleit in dit werk voor persoonlijke vrijheid van zowel mannen als vrouwen - een seksuele revolutie avant-la-lettre.’

Das Liebesverbot wordt uitgevoerd in het Duits met Nederlandse boventitels.

Muzikale leiding: Enrico Delamboye
Regie: Marcos Darbyshire
Scenografie & kostuums: Luis Carvalho
Orkest: philharmonie zuidnederland

Cast o.a.:
Friedrich: James Roser
Isabella: Tineke van Ingelgem
Mariana: Kim Savelsbergh
Dorella: Maartje Rammeloo
Antonio: Pascal Pittie
Angelo: Raoul Steffani
Danieli: Marcel van Dieren
Pontius Pilato: Michael J. Scott

 

Inclusief koffie/thee vooraf en een drankje in de pauze

Credits

Opera Zuid
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >