za 3 apr '21 15:30

Nowruz

Met o.a. Saeid Shanbehzadeh
za 3 apr
15:30
  • za 3 apr
    15:30
    Nieuwe Kerk, Den Haag
    Nieuwe Kerk

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is dit concert verplaatst naar 3 april 2021. Tickets blijven geldig. Bezoekers worden door het Zuiderstrandtheater op de hoogte gebracht.

Den Haag viert Nowruz; een oeroud lentefeest dat door meer dan driehonderd miljoen mensen op de wereld wordt omarmd als de start van het nieuwe jaar. Verwacht een feest waar muziek, dans, poezie en culinair elkaar treffen in de bijzondere setting van de Nieuwe Kerk in Den Haag. In de tuin is tevens een culinaire foodmarket met gerechten uit alle windstreken. 

Wat is Nowruz?

Nowruz is oorspronkelijk een feest van Medische en Perzische volkeren. Iedere cultuur hanteert zijn eigen tradities en bijbehorende rituelen. Den Haag viert dit met een multidisciplinair festival met muziek, dans, poëzie, eten en drinken waarbij we elkaar uitnodigen om in elkaars culturele keuken te kijken. Het feest dat van Afghanistan en Iran tot aan de Balkan wordt gevierd kent een lange traditie en is door UNESCO aangewezen als een feest dat zich inzet voor vrede en saamhorigheid. Twee waarden die naadloos aansluiten op de Haagse kernwaarden.

Blijf ook op de hoogte via ons Facebook Event.

Programma

Muziek, Poezie, Dans en Culinair

Op zondag 5 april 2020 toveren we de Nieuwe Kerk en de tuin om tot het Nowruz walhalla van Den Haag. Op het programma staan onder meer internationaal gevierde artiest Saeid Shanbehzadeh met zijn opzwepende ritmische muziek zang en dans. Hij wordt gezien als één van de grootste muzikanten uit Zuid-Iran. Daarnaast is er cross-over concert tussen het Koerdisch-Iraaks-Nederlandse duo Nariman & Monir Goran met de Nederlandse singer-songwriter Stefka en vertolken de jonge Haagse maestro Ilyas Nadjafi en zijn ensemble klassieke Afghaanse liederen. Verder op het programma staat Ali Safavian (Iraanse tenor) begeleid door pianist Ramin Heydarkhand met zijn prachtige stem het oude Teheran weer tot leven wekt, Koerdische dans uit Oost-Turkije door de Haagse groep Nupel Dans en Triolet Band die met hun band een cross-over brengen van Iranese folklore, pop- en flamencomuziek. 

In het prachtige souterrain van de Nieuwe Kerk is er plek om de rijke poëtische tradities die in Nederland geworteld zijn te ontdekken. Denk aan de Koerdisch-Turkse dichter en James Joyce-vertaler Kawa Nemir naast de poëzie van de Afghaans-Nederlander Ofran Badakshani, De Nederlands-Oezbeekse Shahzoda Samarqandi of de Iraaks-Nederlandse dichter Baban Kirkuki. In de tuin van de Nieuwe Kerk is er een culinaire markt met gerechten uit alle windstreken.
Nowruz is een initiatief van Balout Khazraei en Shervin Nekuee. Als betrokken Hagenaren zetten zij zich er continu voor in om de stad cultureel nog rijker te maken.

Vier Nowruz met ons samen op zondag 5 april 2020 in de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Nowruz is een oeroud lentefeest dat door meer dan driehonderd miljoen mensen op de wereld wordt omarmd als de start van het nieuwe jaar.

Credits

Initiatiefnemers en programmamakers: Balout Khazraei en Shervin Nekuee

Mede mogelijk gemaakt door:

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >