do 14 mei '20 20:00

Lezing De Kunst van de opmerkzaamheid

Wieteke van Zeil
do 14 mei
20:00
  • do 14 mei
    20:00
    Zuiderstrandtheater, Den Haag
    Zuiderstrandtheater
    geannuleerd

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is dit evenement geannuleerd. Lees er meer over >

Cultuurjournalist Wieteke van Zeil schrijft wekelijks in de Volkskrant over beeldende kunst. In het kader van een aantal voorstellingen in het Zuiderstrandtheater geeft zij een lezing over kijken. Want wie goed kijkt ziet veel meer!

In de presentatie De kunst van opmerkzaamheid bespreekt cultuurhistoricus en journalist Wieteke van Zeil details in kunstwerken aan de hand van het thema Vrijheid, dat dit voorjaar centraal staat in verschillende voorstellingen in het Zuiderstrandtheater. Wieteke van Zeil, bekend van de serie 'Oog voor Detail' in Volkskrant Magazine, verbindt de details aan beeldcultuur, dans, en ons alledaagse leven, en ze laat zien dat kunst ons opmerkzamer maakt: kunstenaars zien immers vaak wat ons nog ontgaat, ze tonen ons nieuwe perspectieven en weten al eeuwen hoe het oog werkt. In deze lezing gaat zij in op het vrijheid, dat dit jaar een extra grote rol speelt in het kader van 75 jaar bevrijding. Het is ook een onderliggend thema in verschillende Zuiderstrandtheatervoorstellingen zoals bij de dansvoorstellingen 'Celui qui tombe' en 'Stones & Bones' en de circusvoorstelling 'Portés des Femmes'.

De kunst van opmerkzaamheid biedt praktische tips, gebaseerd op wetenschappelijke inzichten over waarneming, om meer op te merken.

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >