di 13 okt '20 - do 15 okt '20

Het Wonderbaarlijke Voorval met de Hond in de Nacht

Naar het boek van Mark Haddon
di 13 okt
-
do 15 okt

Maak kennis met Christopher, een 15-jarige jongen die met een vorm van autisme leeft. Christopher houdt van wiskunde, van lijstjes en patronen en hij spreekt altijd de waarheid. Van mensen begrijpt hij dan weer niet zo veel. 

Als Christopher de dode hond van zijn buurvrouw in de tuin aantreft en hij verdacht wordt van moord gaat hij op onderzoek uit om de dader te achterhalen. Tijdens zijn zoektocht komt Christopher achter onverwachte waarheden die zijn wereld op zijn kop zetten.

Het Wonderbaarlijke Voorval met de Hond in de Nacht laat je de wereld zien door de ogen van iemand die met autisme leeft en daardoor alledaagse dingen soms als onbegrijpelijk ervaart. Tegelijk levert dat ook een volstrekt originele kijk op de wereld om ons heen op.

De roman The curious incident with the dog in the nighttime van Mark Haddon was meteen bij verschijning in 2003 alom geliefd. Sindsdien zijn er wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht en won het boek diverse literaire prijzen. In 2012 volgde een eveneens zeer succesvolle toneelbewerking door The National Theatre in Londen die 7 Oliver Awards won en inmiddels over de hele wereld te zien is. Op Broadway sleepte de voorstelling diverse prijzen in de wacht waaronder 5 Tony Awards.

Dit is de eerste keer dat The curious incident with the dog in the nighttime in een Nederlandse vertaling te zien is. Deze productie van de Theateralliantie zal geregisseerd worden door Pieter Kramer met Mattias van de Vijver in de rol van Christopher.

It's about how little separates us from those we turn away from in the street. It's about how badly we communicate with one another. It's about accepting that every life is narrow and that our only escape from this is not to run away (to another country, another relationship, a slimmer, more confident self) but to learn to love the people we are and the world in which we find ourselves.

Mark Haddon

Credits

Christopher Boone                             Mattias van de Vijver
De rest van de cast maken we binnenkort bekend

Regie                                                  Pieter Kramer
Tekst                                                  Simon Stephens
Vertaling                                            Rik van den Bos
Muziek                                               Wim Conradi
Decor                                                 Theun Mosk
Assistent scenografie                         Casandra Hernandez Velez
Stagiair scenografie                          Cedric van Daalen / Rachelle Elstak
Kostuums                                           Monica Petit en Maartje Wevers
Licht                                                   Marc Heinz
Choreografie                                     Daan Wijnands

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >