wo 10 jun '20 20:00

Livestream - de Formule

Werken van Amy Beach & César Franck
wo 10 jun
20:00
  • wo 10 jun
    20:00
    Livestream

Live vanuit de Havenfoyer presenteren we elke woensdag en donderdag een speciale editie van ZST Live. 
Vandaag is het de beurt aan het klassieke Haagse ensemble de Formule. Vanaf 20.00 uur kun je intunen op het concert via deze pagina of via de ZST Live Facebookpagina .

Vers uit de schoolbanken van het Koninklijk Conservatorium heeft dit ensemble al diverse grote stappen gezet in een korte tijd. Zo won de Formule de 1e prijs en de publieksprijs met een indrukwekkende performance bij de Grote Kamermuziek Prijs.

De Formule is een groep ambitieuze musici die bijzondere concertervaringen creëert met grenzeloze liefde voor muziek, samenspel en verwondering. Dit maakt de Formule een vernieuwend ensemble en hun concerten een aangrijpende beleving. 

Het ensemble wordt gevormd door vijf flexibele, nog jonge musici: Laura Lunansky, Coraline Groen, Michiel Wittink, Rogier Tamminga en Rik Kuppen. Allemaal zijn ze bezig zichzelf te ontplooien op diverse wijzen, waarbij kamermuziek een belangrijke hoeksteen vormt. Ze spelen niet alleen pianokwintetten maar ook andere mogelijke bezettingen, zoals strijkkwartet, pianotrio, viool-, altviool- en cellosonates. Dit geeft de beschikking over een enorm repertoire en een grote afwisseling tijdens uitvoeringen. Het leuke van een formule is dat de ingrediënten kunnen variëren, als de samenstelling maar juist is.

Betuig je steun met een donatie. Klik hier om rechtstreeks aan de artiest te doneren.

Onderdeel van:
ZST Live

Programma

Beach & Franck

Met dit programma duiken we in de magie van het surrealisme. We spelen muziek van Amy Beach, om heerlijk bij weg te dromen, en het pianokwintet van Cesar Franck, vol passie en innerlijke tweestrijd. Deze romantische muziek heeft ons helemaal in haar greep door zowel de rauwe schoonheid als haar gekte, en het is onmogelijk om weerstand te bieden aan haar overrompelende zelfexpressie. Met zijn vijven onderzoeken we de fantasievolle lijdensweg. 

Amy Beach - pianokwintet, 1907

II: Adagio Espressivo

Cesar Franck - pianokwintet, 1879

I: Molto Moderato quasi Lento - Allegro

II: Lento con molto sentimento

III: Allegro non troppo ma con fuoco

Doneren? Heel graag! Door jouw bijdrage kunnen artiesten overleven in deze lastige tijden waarin optredens even niet meer haalbaar zijn. Je donaties gaan rechtstreeks naar de artiest.

Wat voor impact heeft de coronacrisis op het Haagse Ensemble de Formule? Hoe kijken ze naar het geven van een concert zonder publiek en welke muziek past daar volgens hun bij? We gingen afgelopen week met ze in gesprek.

Credits

Laura Lunansky: viool
Coraline Groen: viool
Michiel Wittink: altviool
Rogier Tamminga: cello
Rik Kuppen: piano

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >