wo 17 jun '20 20:00

Livestream - Tess et les Moutons

Het mooiste repertoire uit de Franse chanson-collectie
wo 17 jun
20:00
  • wo 17 jun
    20:00
    Livestream

Live vanuit de Havenfoyer presenteren we elke woensdag en donderdag een speciale editie van ZST Live. 
Dit keer is het de beurt aan Tess et les Moutons, de Haagse band die je vanaf de eerste noot direct naar Frankrijk meeneemt. Vanaf 20.00 uur kun je intunen op het concert via deze pagina of via de ZST Live Facebookpagina .

Nog even en Tess wordt de vaste chansonnière van ZST-live, hét online platform van het Zuiderstandtheater. Al voor de derde keer mogen we Tess et les Moutons verwelkomen. Dit keer niet vanuit de eigen huiskamer maar vanuit de havenfoyer van het Zuiderstrandtheater, met uitzicht op -jawel- de haven. En dit keer speelt Tess niet alleen met gitarist of accordeonist, maar in kwartetvorm: het gitarist Leon Sibum, bassist Boris Egberts en accordeonist Tim Kerssies!

De eerste keer dat Tess van der Zwet Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in.

Over Tess et les Moutons
Inmiddels zijn Tess en haar Moutons honderden shows verder, hebben ze een liefdevol ontvangen EP uitgebracht en stond Tess in juli 2019 in Paradiso hun recent verschenen ode ‘Mon Paris’ te zingen. Maar elk optreden draait nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour, vertaalde klassiekers en eigen werk.

Ze doen dat met een onweerstaanbaar joie de vivre en de ballen om de ongecastreerde versie van chansons te laten horen: het mag ingetogen en mooi zijn, maar het mag ook lelijk zijn, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte. Tess et les Moutons op het podium is een emotionele rollercoaster die altijd eindigt in een uitbundig feestje, met alle maskers af.

Tess et les Moutons passen in elke setting waar het geen ramp is als er wijn wordt gemorst.

Betuig je steun met een donatie. Klik hier om rechtstreeks aan de artiest te doneren.

Onderdeel van:
ZST Live

Doneren? Heel graag! Door jouw bijdrage kunnen artiesten overleven in deze lastige tijden waarin optredens even niet meer haalbaar zijn. Je donaties gaan rechtstreeks naar de artiest.

‘Wat een band zijn jullie. Zang, muziek, compositie… Ik kreeg soms tranen in mijn ogen.’

Ronald Giphart, 2015
Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >