do 25 jun '20 20:00

Livestream - Rembrandt Frerichs Trio

Graffiti Jazz (Jazz)
do 25 jun
20:00
  • do 25 jun
    20:00
    Livestream

Live vanuit de Havenfoyer presenteren we elke woensdag en donderdag een speciale editie van ZST Live. 
Dit keer is het de beurt aan het Rembrandt Frerichs Trio. De Haagse toppianist heeft zijn oorsprong in de jazz liggen maar bewandelt eigenlijk alle denkbare paden. Vanaf 20.00 uur kun je intunen op het concert via deze pagina of via de ZST Live Facebookpagina .

Het trio speelt onder andere stukken van hun nieuwste plaat Graffiti Jazz.

Met het album Graffiti Jazz geeft Rembrandt de opwinding en euforie van het illegaal graffiti spuiten muzikaal klank, vorm en ritme. Geïmproviseerde jazz klinkt als een gespoten graffitistuk. Jazz In your face. Uitgesproken muziek als de streetart die je in wereldsteden ziet.

Donaties voor dit concert worden zeer op prijs gesteld.

Over het Rembrandt Frerichs Trio

Het Rembrandt Frerichs trio staat internationaal bekend om een brede blik en vernieuwende samenwerkingen die de jazz van nú een nieuwe richting geven. Het trio vervult een pioniersrol in het samenwerken met Europese top musici, zo gaven ze concerten met Paolo Fresu, Vincent Peirani, Norma Winstone, Sylvain Rifflet & Perico Sambeat. Rembrandt presenteerde een album ‘Sehsucht’ in de legendarische jazzclub Birdland in New York in 2012. Zowel in 2007 als 2014 waren er Edison nominaties. Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer zijn een echte ‘working band’: ze repeteren wekelijks, en toeren al 14 jaar over de hele wereld. Als openingsact van het Taichun Jazz Festival (Taiwan) speelden ze voor 60.000 enthousiaste jazzliefhebbers. Een recent hoogtepunt was het double bill concert met Chick Corea in de legendarische jazzclub Ronnie Scott’s in Londen.

Over Graffiti Jazz

Een onverwacht verleden voor de Nederlandse top jazzpianist. In zijn jongere jaren is Rembrandt een fervent graffitispuiter geweest. In die periode kwam zijn artistieke ontwikkeling in een stroomversnelling. Hoewel hij zich de afgelopen twintig jaar is gaan richten op de jazz, is Rembrandt de‘excitement’ van de graffiti nooit vergeten. Nu is de tijd rijp er muzikaal vorm aan te geven.

Met het album Graffiti Jazz geeft Rembrandt de opwinding en euforie van het illegaal graffiti spuiten muzikaal klank, vorm en ritme. Geïmproviseerde jazz klinkt als een gespoten graffitistuk. Jazz In your face. Uitgesproken muziek als de streetart die je in wereldsteden ziet.

Zoals kunstenaar Banksy een werk door de shredder laat gaan, stopt Rembrandt op dit album jazzritmiek in de blender. Want: “Één van mijn middelen om hedendaagse jazz te vernieuwen is de kenmerkende ritmiek van juist dit trio. Gangbare jazzritmiek deconstrueer ik door langere maatsoorten, gebaseerd op poetry, op te voeren in de Jazz.”

Het trio neemt luisteraars mee in lange spanningsbogen in stukken als ‘Binnen zonder kloppen’ en ‘Skoeba’. Beide composities zijn nieuwe vondsten in een aanstekelijke funky 19/8 beat.

Het album is opgenomen in de Duitse Fattoria de Musica studio. Daar zijn in twee dagen negen stukken opgenomen: acht nieuwe composities van Rembrandt, plus de bekende hit ‘Fifty Ways to Leave Your Lover’van Paul Simon. Rembrandt: “Dat stuk heeft een wereldberoemd drum intro van Steve Gadd, daar wilde ik iets nieuws tegenover zetten. Het is een prepared-piano versie ervan geworden.”

Betuig je steun met een donatie. Klik hier om rechtstreeks aan de artiest te doneren.

Onderdeel van:
ZST Live

Doneren? Heel graag! Door jouw bijdrage kunnen artiesten overleven in deze lastige tijden waarin optredens even niet meer haalbaar zijn. Je donaties gaan rechtstreeks naar de artiest.

“Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival”

Jazzism

Credits

Rembrandt Frerichs - piano en componist
Tony Overwater - contrabas
Vinsent Planjer - drums

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >