wo 3 jun '20 20:00

Livestream - Daria van den Bercken

Solo Piano
wo 3 jun
20:00
  • wo 3 jun
    20:00
    Livestream

Live vanuit de Havenfoyer presenteren we elke woensdag en donderdag een speciale editie van ZST Live. Vandaag op het podium: de veelgeprezen Russisch-Nederlandse pianiste Daria van den Bercken. Een gedroomde opening van onze reeks livestreamconcerten! Vanaf 20.00 uur kun je intunen op het concert via deze pagina of via de ZST Live Facebookpagina.

Daria wordt alom geprezen om haar ‘muzikale genegenheid en een onberispelijke virtuositeit’ (Gramophone), en wordt ook beschouwd als ‘een model voor muzikanten van de toekomst’ (Jury Amsterdam Art Prize).

Over Daria van den Bercken

Het is haar passie om zoveel mogelijk mensen te bereiken, zowel liefhebbers van klassieke muziek als een nieuw publiek. Als Artist-in-residence (2016) bij het Los Angeles Chamber Orchestra presenteerde ze alle aspecten van haar succesvolle aanpak, zowel in recital- als concertuitvoeringen, maar ook in educatieve en sociale outreach.

De pers bejubelde haar Handel- en Mozart albums die op het label Sony Classical werden uitgebracht als een 'mix van vreugde en lichtheid', en omschreven het als 'expressieve vrijheden en poëtische emotie toestaan’. Haar nieuwste album met Scarlatti-sonates werd genomineerd voor een Edison Award in 2018. Met dit album verkent Daria het hele spectrum van het pianorepertoire, als soliste in concertzalen en grote festivals en door haar gepassioneerde inzet voor kamermuziek.

Programma

Werken van Debussy, Liszt, Scarlatti en Tsjajkovski

Betuig je steun met een donatie. Klik hier om rechtstreeks aan de artiest te doneren.

Onderdeel van:
ZST Live

Doneren? Heel graag! Door jouw bijdrage kunnen artiesten overleven in deze lastige tijden waarin optredens even niet meer haalbaar zijn. Je donaties gaan rechtstreeks naar de artiest.

Daria is widely celebrated for her ‘musical affection and an immaculate virtuosity

Gramophone

Credits

Daria van den Bercken - Piano

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >