do 11 jun '20 20:00

Livestream - Matangi Quartet

Canto Ostinato & 90 Seconds Project
do 11 jun
20:00
  • do 11 jun
    20:00
    Livestream

Vanavond speelt het veelgeprezen Matangi Quartet een aantal nieuwe composities naar aanleiding van hun #90seconds-project en spelen ze het meeslepende Canto Ostinato van Simeon ten Holt – een ode aan de beleving van tijd.

Live vanuit de Havenfoyer presenteren we elke woensdag en donderdag een speciale editie van ZST Live. Vanaf 20.00 uur kun je intunen op het concert via deze pagina of via de ZST Live Facebookpagina.

Het is mogelijk om de musici extra te steunen met een donatie in deze lastige tijden.

90 Seconds Project

Matangi zoekt verdieping en artistieke invulling van het online kunstenaarschap in deze tijden van isolatie en eenzaamheid.

Gebaseerd op de roman Melodien van Helmut Krausser, is Matangi op zoek naar de in het boek verloren gewaande ’geheime melodieën’ met mysterieuze helende krachten. Componisten van over de hele wereld doen mee in deze zoektocht en componeren een melodie in een stuk van 90 seconden voor strijkkwartet. 

Aan het project schreven onder andere de volgende componisten mee: Chick Corea, Marcus Reuter, Jacob ter Veldhuis, Chiel Meijering, Pawel Szymanski, Martin Fondse, Jonathan Dove, Kate Moore, Wolfert Brederode, Bob Zimmerman, Zacharius Falkenberg, Iris Hond, Javier Alvarez, Rembrandt Frerichs, Marijn van Prooijen, Michael Fine en anderen.

Canto Ostinato

Begin dit jaar verscheen de cd Canto Ostinato Strings Attached van het Matangi Quartet. Een prachtige cd met het wereldberoemde Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Het werk bestaat uit 106 korte, losse stukjes die naar believen van de uitvoerder kunnen worden herhaald. Het stuk wordt gerekend tot een van de populairste hedendaagse klassieke muziek stukken en duurt van 60 minuten tot meerdere uren.

Betuig je steun met een donatie. Klik hier om rechtstreeks aan de artiest te doneren.

Onderdeel van:
ZST Live

Programma

90 Seconds Project - verschillende componisten
Canto Ostinato - Simeon ten Holt

Doneren? Heel graag! Door jouw bijdrage kunnen artiesten overleven in deze lastige tijden waarin optredens even niet meer (op grote schaal) haalbaar zijn. Je donaties gaan rechtstreeks naar de artiest.

''Vier musici die absoluut aan elkaar gewaagd zijn en die het heerlijk vinden om dit stuk te spelen''.

Recensie Nieuwe Noten

Credits

Van en met Matangi Quartet

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >