wo 1 jul '20 20:00

Livestream - Nikola Meeuwsen

wo 1 jul
20:00
  • wo 1 jul
    20:00
    Livestream

Het jonge pianotalent Nikola Meeuwsen profileert zich op dit moment als één van de opvallendste jonge talenten in Nederland. ''Een talent om in de gaten te houden'', zo schreef het NRC.


Live vanuit de Havenfoyer presenteren we elke woensdag en donderdag een speciale editie van ZST Live. Vanaf 20.00 uur kun je intunen op het concert via deze pagina of via de ZST Live Facebookpagina.


Het is mogelijk om de musici extra te steunen met een donatie in deze lastige tijden.

Betuig je steun aan Nikola Meeuwen met een donatie.

Onderdeel van:
ZST Live

Programma

Bach-Busoni - Nun komm der heiden heiland
Mozart - Sonata K. 282
Chopin - Ballade no. 1 op. 23
Mendelssohn - Variations Serieuses op. 54
Liszt- Après un Lecture du Dante 

Nikola Meeuwsen (2002) profileert zich als één van de opvallendste jonge pianotalenten in Nederland. Afgelopen jaar kende Het Concertgebouw Amsterdam hem de Concertgebouw Young Talent Award toe. In 2014 won hij het Koninklijk Concertgebouw Concours, en in 2012 het Steinway Concours. Dit jaar presenteerde hij voor Avrotros zijn debuut-CD met werken van Schumann, Scriabin, Brahms en Bach.

Nikola Meeuwsen geeft concerten in binnen- en buitenland. Onlangs trad hij op met het Residentie Orkest in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Hij gaf solorecitals in Milaan, Bologna, Triëst, Faro en Imola. Kamermuziek speelde hij met het Matangi Kwartet, de violist Alexander Kerr en altviolist Vladimir Mendelssohn. Als pianoduo speelde hij al samen met grootheden als Igor Roma, Anna Fedorova en Enrico Pace.

Ook tijdens festivals is Nikola Meeuwsen een graag geziene gast. Hij speelde tijdens het Storioni Festival, het Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, het Internationaal Kamermuziekfestival Ede, Classical Encounters (Festival Classique) en tijdens ons eigen Februari Festival.

Credits

Nikola Meeuwsen

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >