Rahi Rezvani
do 8 okt '20 - za 10 okt '20

Endlessly Free

Nederlands Dans Theater
do 8 okt
-
za 10 okt

In het openingsprogramma van dit seizoen presenteert NDT 1 een triple bill met werken van choreografen Medhi Walerski en Crystal Pite. 

Triple bill

Voor het programma 'Endlessly Free' creëert Walerski 'Silent Tides' een nieuw werk met twee dansers. Naast deze wereldpremière brengt NDT 1 zijn 'SOON' (2017) ten tonele. 'SOON' ontstond uit een muziekstuk dat van grote betekenis was voor de choreograaf: “Een paar jaar geleden ging ik naar een concert van Benjamin Clementine. Vanaf dat moment wist ik dat ik een stuk op zijn muziek wilde maken”, zegt Walerski. “De pure uniciteit van zijn stem en de rauwe, diepgaande poëzie van zijn teksten ontstaken een vonk die ik in dit stuk wilde uitdrukken. Vier liedjes, vier dansers, in navolging van Clementines levensvisie.” 

De triple bill wordt gecompleteerd met Crystal Pite’s The Other You (2010), een duet dat zij voor haar gezelschap Kidd Pivot creëerde. Het stuk geeft een beeld van een man die in dialoog is met zijn ‘andere ik’ en beweegt zich rondom het spanningsveld tussen tegenstellingen.

Theatervoorstellingen en livestreams

De programma's in het eerste deel van het seizoen (september tot december 2020) zijn aangepast aan de huidige maatregelen rond COVID-19. Alle repetities en optredens worden uitgevoerd volgens de gestelde richtlijnen.

Let op: Nieuwe setting
Door de coronamaatregelen mogen we helaas veel minder bezoekers ontvangen dan normaal. Stoelen worden automatisch toegewezen, zodat we je -samen met jouw partner of familie- op anderhalve meter afstand van andere bezoekers kunnen plaatsen. Hier vind je meer informatie over onze coronamaatregelen.

Livestream
NDT zendt tijdens een aantal voorstellingen een livestream uit. Zo kun je thuis de voorstelling bijwonen. Tickets voor de livestreams kun je aanschaffen door bij de speeldata de livestream te kiezen. Je ontvangt uiterlijk om 12.00 uur op de dag van de voorstelling een e-mail van NDT met daarin de toegangslink om de voorstelling te bekijken. Als je op de dag van de voorstelling na 12:00 uur nog geen mail hebt ontvangen, kun je contact opnemen met info@ndt.nl.

Voor beide mogelijkheden geldt dat allerminst sprake is van een verdunde theaterervaring. De dansers en ondersteunende teams stellen alles in het werk om je bezoek aan het theater of online zo bijzonder en inspirerend mogelijk te maken. Zo ben je dat immers van Nederlands Dans Theater en Zuiderstrandtheater gewend! 

Programma

Medhi Walerski:  Silent Tides
Medhi Walerski:  SOON            
Crystal Pite: The Other You

Jan-Joris Bos

Biografie Medhi Walerski

Tijdens zijn danscarrière bij NDT begon Medhi Walerski (Frankrijk) met choreograferen. Voor het gezelschap creëerde hij onder andere 'Mammatus' (2008), 'Chamber (2012), AUREUM (2015), 'GARDEN' (2016), 'SOON' (2017) en 'SWAY' (2019). Met ingang van seizoen 2020-2021 is Medhi Walerski artistiek directeur van Ballet BC in Vancouver, Canada. 

Cookies
Wij gebruiken cookies om je bezoek aan deze website zo prettig mogelijk te maken. We onthouden o.a. je persoonlijke instellingen en gebruiken Google Analytics om de gebruiksvriendelijkheid te verbeteren.
Lees meer >